Türk Telekom tarafından telekomünikasyon sektörünün hızlı, rekabetçi ve limitleri zorlayan dünyasına adım atmaya hazırlanan gençlerin potansiyelini keşfetmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen WanTTed Yetenek Programı'nın üçüncü sezonu Bolu'da düzenlenen kampla sona erdi.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen program ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi genç yetenekler projeleriyle Türk Telekom ailesine katılma şansını yakalamak ve Harvard'da eğitim almak için projelerini yarıştırdı. Binlerce başvuru arasından sınav, uygulama, mülakat ve son olarak WanTTed Camp'taki başarısıyla sıyrılan yetenekli gençler kamp boyunca düzenlenen etkinliklerle de keyifli vakit geçirme şansını yakaladı.

WanTTed Camp'ta hem mücadele, hem eğlence vardı
Türkiye'nin gözde 5 üniversitesinden 15.044 başvuru arasından seçilen 27 öğrenci, 3 gün boyunca Türk Telekom yöneticilerinden koçluk aldı ve takımlara ayrılarak projelerini yarıştırdı. 10 takımın mücadelesine renk katan unsurlardan biri ise Dünya Kupası konsepti oldu. Her takımın dünya kupasındaki bir ülkeyi temsil ettiği yarışmada profesyonellere taş çıkartan projelerini şirketin üst düzey yetkililerine sunan öğrenciler, sunumlardan arta kalan vakitlerinde de eğlenceli saatler yaşadı. 
Organizasyonun en renkli bölümlerinden biri düzenlenen kısa film yarışması oldu. Katılımcılar bir gün içerisinde senaryosunu yazıp, başrolünde boy gösterdikleri filmler çektiler. Ortaya çıkan birbirinden eğlenceli yapıtlar oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Sonrasında yapılan WanTTed Oscar Töreni'nde ise en iyiler ödüllerini aldı. 
Kampta kısa film yarışması dışında başka renkli aktiviteler de vardı. Takımlar halinde paintball oynayan katılımcılar, ATV'lerle Bolu'nun eşsiz doğal ortamında gezme imkanı da buldu. Düzenlenen Barbekü partisinde kamp ateşi etrafında gitar eşliğinde akşam yemeklerini yiyen katılımcıları gece boyunca da DJ'lerin ve Manevra Grubu'nun müzikleriyle eğlendi.

WanTTed'la 3 kişi Harvard yolcusu oldu
Projesiyle birinci seçilen iki kişi Türk Telekom tarafından Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen özel bir eğitim programına katılmaya hak kazandı. Dünya Kupası konseptiyle gerçekleştirilen proje yarışmasında kazanan İspanya oldu. WanTTed Camp'ta birinci olarak Harvard'a gitmeye hak kazanan isimlerden İTÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Tunahan Kafa buı programla kısa bir sürede, efektif zaman yönetimi ve iyi takım çalışmasıyla başarının yakalanabildiğini deneyimlediğini belirtirken,  Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Aykut Kale “Projemiz için yaptığımız vaka çalışması sayesinde telekomünikasyon sektörü hakkında çok şey öğrendim. Hem öğrenip hem kazandık” diyerek duygularını dile getirdi.
Aydın: Geleceğin sektörel liderlerini yetiştiriyoruz
WanTTed Programı ile telekomünikasyon sektöründe görev alacak nitelikli çalışanları ve geleceğin liderlerini yetiştirmek için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten  Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Bahattin Aydın, “Türk Telekom olarak tüm çalışmalarımızı müşterilerimiz ve ülkemiz için değer yaratma hedefiyle sürdürüyoruz. WanTTed'ta bu hedef doğrultusunda yapılan çok değerli bir program. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz WanTTed Kariyer Programı ile yetenekli üniversite öğrencilerine iletişim, telekomünikasyon ve teknoloji sektöründe parlak bir gelecek imkanı sunuyoruz. Bu sene İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlediğimiz WanTTed etkinlikleri sonrasında binlerce genç yetenekle tanışma fırsatı bulduk. Gençlerin kariyer tercihlerinde yanlarında olmayı ve onlara yatırım yapmayı onlara karşı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu program ile birlikte hayata geçirdiğimiz WanTTed Camp ile de üniversitelerle hem Türk Telekom hem de sektör arasında bağ kuruyoruz” diye konuştu.