Dijital Araştırmalar Derneği, 81 il ve İstanbul'un 39 belediyesi ve belediye başkanını dijital ve sosyal medya üzerinden inceleyerek en aktif olanlarını belirledi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre Türkiye’deki belediye ve belediye başkanlarından oluşan 240 yerel yönetim kullanıcısı internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medyada etki, güncellik, etkileşim, içerik yönetimi kriterlerine göre ölçümlenerek sıralandı. Çalışma kapsamında 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda bin 300 dijital uygulaması incelendi.

Derneğin yaptığı ölçümlemelere göre 2015'te dijital uygulamaları en iyi kullanan büyükşehir belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Sıralamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Rize Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilk beşi oluşturdu.

Sosyal medya uygulamalarında Twitter’da en iyi kullanıcı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Facebook, Instagram ve YouTube’da Adana Büyükşehir Belediyesi; Google+’da ise Çorum Belediyesi en iyi kullanan belediyeler olarak belirlendi.

Derneğin verilerine göre, Facebook’da ve YouTube’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Instagram’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Google+’da Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, internet sitesinde ise Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu 2015 yılında en iyi etkileşim ve yayın performansı göstererek kullanan il belediye başkanları oldu.

Çalışmada İstanbul’un 39 ilçesinin belediyeleri de incelendi.

2015 yılında İstanbul ilçe belediyeleri arasında dijital varlıkları en doğru kullanan Beşiktaş Belediyesi oldu. Pendik, Çekmeköy, Ataşehir  ve Beylikdüzü Belediyeleri sırasıyla ilk beşi oluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi Twitter’da, Beylikdüzü Belediyesi Facebook’ta, Ataşehir Belediyesi Instagram’da Eyüp Belediyesi Google+’da İstanbul ilçe belediyeleri arasında en iyi dijital varlık performansını sergiledi.

Twitter’da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Facebook’ta ve Instagram’da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, YouTube’da Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Google+’da Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin olurken, internet sitesini en doğru kullanan isim olarak ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın en iyi sosyal medya kullanan başkanlar oldu.