En fazla kullanılan sosyal medya ağları arasında yer alan Twitter 140 karakter sınırı konusunda revizyona gidecek. Twitter'ın yeni uygulamasının nasıl kullanıldığı merak konusu oldu. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Twitter'ın 140 karakter yenilemesinin ayrıntıları...
Twitter'ın karakter sınırlamasını esneteceğine dair haberler geçtiğimiz hafta karşımıza çıkmaya başlamıştı.
Haberi geçtiğimiz hafta Bloomberg duyurmuş ancak şirket konu hakkında yorum yapmamıştı
 
Twitter 140 Karakter Sınırını Esnetmeye Hazırlanıyor
 
Mikroblog sitesi Twitter en karakteristik özelliği olan 140 karakter sınırında birtakım esneklikler sağlama yoluna gidiyor. Planlanan değişiklik ile birlikte tweet içinde yer alan fotoğraf ve bağlantı...
 
Bu haberlerin şirket tarafından doğrulanması fazla zaman almadı ve 140 karakter limitinin kullanımında değişiklik yapılacağı resmen duyuruldu.
 
Bundan böyle Tweet’lere yapılan fotoğraflar veya videolar gibi eklemeler karakterleri tüketmeyecek. 
 
Tweet’lere yanıt verirken koyulan @kullanıcıadı da harf sınırını düşürmeyecek. Herkes kendi yazdıklarını Retweet edip alıntılayabilecek. @kullanıcıadı ile attığınız her Tweet tüm kullanıcılarınız tarafından da görülecek.


İşte Twitter’ın hazırladığı değişiklikler:
 
Yanıtlar: Herhangi bir Tweet’e yanıt yazarken, @kullanıcıadı ifadesi artık 140 karakter sınırı içinde yer almayacak.
Medya ekleri: Fotoğraf, GIF, video ve anket ya da alıntı Tweet gibi ekleri Tweet’lere yerleştirildiğinde, bu ekler artık Tweet’lerin karakter sınırında yer almayacak.
 
Kendi Tweet’lerinizi retweet edin ve alıntılayın: Daha önce attığınız Tweet’leriniz için Retweet butonunu devreye giriyor. Bu sayede daha önceki Tweet’leriniz hakkında yeni bir düşüncenizi paylaşmak istediğinizde ya da Tweet’inizin gözden kaçtığını düşündüğünüzde Retweet edip alıntılayabileceksiniz.
Twitter'ın karakter sınırında yaptığı bu esnetme önümüzdeki aylarda devreye girecek.