Emre Şahiner tarafından geliştirilen “Laf” uygulamasının temel amacı şiiri kalıplaşmış düşüncelerden çıkarıp, insanların günlük hayatına sokmak. Uygulama kullanıcılarına var olan şiirleri okumanın yanında, kendi şiirlerini yazmalarına da fırsat sağlıyor. “Laf” uygulamasında her şiir ve şair bir renk ile tasvir ediliyor. Uygulama renk parametresi ile o gün kendinizi hangi renk hissediyorsanız, size uygun olan şiir/şair önerileri sunuyor.

Temel yapının üzerine eklenen renk parametresi ile her şiir ve şairin bir renk ile tasvir eden uygulamada, o anki duygu durumunuza göre profilden bir renk seçip tüm uygulamayı o renge dönüştürebiliyorsunuz. Laf, kullanıcılarının renk seçimi ve şiir okuma hareketlerini takip ediyor ve zamanla kullanıcısı hakkınızda anlamlı bir veri elde etmeye başlıyor. Kullanıcının sonraki seçimleri ve günlük şiir önerileri de bu analizler üzerine şekilleniyor.

Laf uygulamasına Sabancı Üniversitesi’nden destek

“Laf” uygulaması, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi’nin yaratıcı ve yenilikçi projeler geliştirmeyi hedefleyen lisans öğrencilerine sunduğu destek programı SU-ASSET tarafından destekleniyor. Şahiner, SU-ASSET’ten aldığı fon desteği ile uygulamanın renk şeçimi ve analiz algoritmasını geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Ocak ayında App Store ve Google Play’de yayınlanan Laf uygulaması, kısa sürede App Store’da kendi kategorisinde 24. sıraya kadar yükseldi.