Kullanıcıların işletim sistemi olarak Windows 10 tercih etmeleri halinde devamlı surette gündeme gelecek güncellemeler nedeniyle internet kotaları ile başlarının belaya girebileceği öğrenildi. Microsoft'un kotalı internet kullanıcılarını bir hayli zora sokabileceği öğrenilirken, yazılım devinin yükü azaltmak adına güncellemeleri diğer Windows kullanıcılarının bilgisayarları üzerinden dağıtabildiği öğrenildi. Peki bu özellik nasıl kapatılacak yani "Güncelleme dağıtım özelliği" nasıl kapatılır? Yanıtı haberimizde...

Sahip olduğunuz internet kotanızı yeni yüklemiş olduğunuz işletim sistemi Windows 10 sayesinde tüketebilirsiniz. Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri değerlendirerek daha stabil bir Windows deneyimi sunmayı amaçlayan Microsoft, ufak çaplı birçok güncellemelerle bilgisayarınızı güncel tutmaya çalışacak.

Yükü azaltmak için bilgisayarınızı kullanıyor

Güncellikten taviz vermek istemeyen bilgisayar sahiplerinden özellikle kotalı internet sahibi olanlar ciddi mağduriyetler yaşayabilir. Çünkü yazılım devi bu yükü azaltmak için güncellemeleri diğer Windows kullanıcılarının bilgisayarları üzerinden dağıtabiliyor. Bu özelliği kapatmak ise mümkün.

Güncelleme dağıtımına katılmak istemiyorsanız bunları mutlaka yapın:

1. Başlat menüsünü açın ve "güncellemeleri kontrol et" sözcüklerini aratın.

2. Windows Update altında Gelişmiş Seçenekler'i seçin.

3. "Güncellemelerin nasıl teslim edileceğini seç" bağlantısına tıklayın.

4. "Birden çok yerdeki güncelleştirmeler" altındaki anahtarı kapalı duruma getirin.

Bu değişikliği yaptıktan sonra bilgisayarınız, güncellemeleri dağıtmak için eşten-eşe (P2P - peer-to-peer) dağıtım sistemini artık kullanmayacak. Elbette bunu yapmanız, güncellemeleri bu yöntemle almanızı da engelleyecek, yani güncellemeleri yalnızca Microsoft sunucularından alabileceksiniz. (TRT TURK)