Akıllı saatler son yıllardan iyiden iyiye hayatımıza girerken, kimi mucitler de akıllı saatler üzerinde çeşitli deneyler yapmaya devam ediyor. Nick Lee adındaki kişi tarafından Apple Watch akıllı saate Windows 95 işletim sistemi yüklendi ve çalışır hali videoya görüntülendi. İşte kolunuzdaki Apple Watch'da hortlayarak sizleri korkutabilecek Windows 95 yeniden aramızda.

MaxiCep - Akıllı saatler, değişik tasarım ve donanım özellikleri içerirken, kimi modeller akıllı telefonlara bağımlı çalışıyor ve bazı modeller de SIM kart desteği ile tek başına kullanılabiliyor.
Diğer taraftan akıllı saatler ile farklı şeylerde denenirken, bunlar arasında eski işletim sistemlerinin yüklenmesi de yer alıyor ve şimdiye kadar baz videolar gelmişti. Şimdi de yeni bir video Apple Watch için geldi ve bu cihaza Windows 95 işletim sistemi yüklenmiş.



Nick Lee adındaki kişi tarafından Apple Watch'a Windows 95 yüklenmiş ve Lee, bu durumu bir video ile bizlere gösteriyor. Arayüz oldukça küçük olduğundan, ayrıca tepki süresinin de oldukça yüksek olmasından pek de kullanışlı görünmezken, ayrıca ekranın devamlı olarak kapanma sorunu baş göstermiş ve Lee bu durumu bir motor yardımı ile gidermiş.

Nick Lee, Windows 95'i Apple Watch akıllı saate yükleyebilmek için WatchKit uygulamasını kullanmış. Bu uygulama ile Bochs x86 emülatorü yükleme şansına sahip olmuş.



Apple Watch sahibi olanlar ve bu tür denemeleri yapmak isteyenler Lee'nin GitHub'da sunduğu bilgilerden faydalanarak, Windows 95'i cihazlarına yükleyebilirler.

Windows 95 kolunuzdaki Apple Watch'da hortlayabilir