Yakında Windows 10 işletim sistemini sunacak olan Microsoft, mobil arenada Windows Mobile 10 adını verdiği yeni bir sürümü sunmaya hazırlanıyor. Lumia satışlarından beklediği verimi alamayan firmanın ise kafasının bir hayli karışık olduğu ve şok edebilecek kararlar alabileceği iddia edildi. İşte Microsoft'un yaşadığı hayal kırıklığının detayları...

Diğer yandan bir süre önceki Nokia Mobil bölümünü tonla para akıtmış olan Microsoft'un Lumia satışlarından memnun olmadığı ortada. Şu anda piyasada söz sahibi Apple ve Samsung olunca etkili işletim sistemleri iOS ve Android oluyor. Bu yüzden Microsoft imzalı Windows Phone kullanım oranı hala çok çok düşük. Kullanıcılar sırf bu yüzden Microsoft Lumia modellerini pek tercih etmiyor.

Yeniden yapılanma sürecinde online reklam bölümünü de kısa süre önce elden çıkaran Microsoft, son olarak 7800 çalışana yol gösterme kararı aldı ve bunların büyük kısmı Nokia satın almasından sonra firmaya katılanlar. 7.6 milyar dolar masrafa neden olan Nokia satın almasından sonra firma ne zaman kazanç elde edecek merak konusu.

Bu hamleden sonra acaba Microsoft ne kadar daha dayanacak ve Windows Phone işletim sistemi üzerinde ısrar edecek deniliyor. Lumia cihazlar ya da Windows Phone işletim sistemi üzerinden zararlar kazanca dönüşmezse bir süre sonra bu bölüm de satılabilir. (Akillitelefon.com)