Instagram Windows Phone uygulaması bundan tam 2,5 yıl önce yayınlanmış ancak zaman içinde hiç güncellenmemiş ve video desteği gibi özelliklerden mahrum kalmıştı. Bu durum Windows Phone kullanıcılarını olumsuz yönde etkilerken, çoğu kullanıcı Android işletim sistemli telefon tercih etmeye yönelmişti. Ancak Video ve direkt mesaj desteği barındıran Instagram Windows 10 Mobile uygulaması, bugün itibarıyla Facebook tarafından yayınlandı.

GAZETEVATAN
- Yaklaşık 2,5 yıl önce yayınlanan Instagram Windows Phone uygulaması, o günden bu yana neredeyse hiç güncellenmemiş ve video desteği gibi özelliklerden yoksun kalmıştı. Bu durum, Windows telefon sahibi Instagram kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamalara yönelmelerine neden olmuştu. Söz konusu zorunluluk, bugün itibarıyla nihayet ortadan kalkıyor. Video ve direkt mesaj desteği barındıran Instagram Windows 10 Mobile uygulaması, bugün itibarıyla Facebook tarafından yayınlandı.
 
Güncellemeyle uygulama, iOS ve Android‘deki muadilleriyle aynı çizgiye gelmiş oldu. Instagram, Keşfet sekmesini ve farklı hesaplar arasında geçiş yapabilme imkanını da Windows 10 Mobile kullanıcılarına sunmaya başladı.
 
Instagram’ın Windows telefon sahiplerine sunduğu bu yeni imkanlardan faydalanabilmek için Windows 10 Mobile’a geçiş yapmak gerekiyor. Microsoft, hali hazırda mevcut Lumia cihazların Windows 10 Mobile’a yükseltilmesi sürecini devam ettiriyor. Instagram Windows 10 Mobile uygulaması ise Windows Mağaza üzerinden indirilebiliyor.

Windows Phone kullanıcılarına yıllar sonra Instagram sürprizi