Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, 175 milyon lira tutarındaki 32 adet yatırım müjdesi ile Tokat’a düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış törenine katılacağı bildirildi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2 Kasım Çarşamba günü Tokat’ta düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 16 adedi Devlet Su İşleri (DSİ), 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ile 1 adedi Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapımı planlanan 18 adet yatırımın temelini atacak, yine DSİ’ye ait 3 tesisin ise açılışını gerçekleştirecek. Bu tesisler arasında 5’i baraj ve gölet, 2’si sulama tesisi, 12 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 1 adedi ise çadırlı kamp ünitesi ile çadırlı kamp alanı destek binaları yer alıyor. DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınması ile 73 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak, 11 milyon metreküp su depolanacak. Tokat merkez, 3 bin 510 dekar alan, 4 ilçe ve 21 yerleşim yeri ise taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca merasimde DKMP Genel Müdürlüğü’ne ait 15 adet çadırlı kamp ünitesi ve çadırlı kamp alanı destek binaları ile OGM’ye ait ormancılık projelerinin temeli atılacak.
Tokat’a son 4 yılda 410 milyon TL’lik 99 müjde
Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 14 Eylül 2012 ve 04 Ekim 2013 tarihlerinde Tokat’a verdiği 235 milyon TL’lik 67 müjdeye ilave olarak 175 milyon lira yatırım bedeline sahip 32 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Tokatlılara toplam 410 milyon TL’lik 99 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor.