Tokat’ın Niksar ilçesinde Danişmend Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Görsel Sanatlar Sergisi” büyük beğeni topladı.
Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladılar. Danişmend Gazi Anadolu Lisesi tarafından 2015-2016 eğitim yılı “Görsel Sanatlar” resim sergisi açıldı. Hükümet Konağı içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.
Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Seçkin sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek “Sanat eğitimi kuşkusuzdur ki keşfediciliği geliştirir. Bu nedenle sanat eğitimi önemlidir. Sanat eğitiminin amacı, öğrencilerin algısal yeteneklerini geliştirmek, zihinsel birikimlerini görsel biçimler ile ifade edebilmelerine yardımcı olmak ve kendini özgürce ortaya koyabilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi.
Okul Müdürü Seçkin konuşmasını; “Burada sevgili öğrencilerimizin resim dersinde bir yıllık çalışmalarını, alın terlerini sergiliyoruz. Bu sergilenen eserlerinde öğrencilerimiz fırçalarıyla hayata ve dünyaya ait özlemlerini, kederlerini yansıttılar. Bu tablolara bakarken aynı zamanda siz büyüklerini biraz düşündürmek istediler. Öğrencilerimi huzurunuzda tekrar kutluyor, başarılarının bir ömür sürmesini diliyor, onları yetiştiren görsel sanatlar öğretmenimiz Ömer Bozdemir’e de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde noktaladı.
Yapılan konuşmanın ardından görsel sanatlar öğretmeni Ömer Bozdemir koordinatörlüğündeki sergi gezilerek bilgiler alındı.
Belediye Başkan Vekili Bekir Ökdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedir Arslan, Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra velilerin katıldığı etkinlikte, resimleri yapan öğrenciler sanattaki hünerlerini sergilerken sergiyi gezenler yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ve hepsinin birbirinden değerli eserler olduğunu dile getirdiler.
Program yapılan ikramların ardından sona erdi.