Tokat’ta anne ve babaları ile demokrasi nöbetine katılan miniklerden 3 aylık Musap Sabri’nin annesi Fatma Aydın, “Şimdiden asker yetiştiriyorum, Rabbim kötülere fırsat vermesin” dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine yurt genelinde olduğu gibi Tokat’ta da sokaklara ve meydanlara dökülen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Demokrasi nöbetine anne ve babaları ile gelen minikler ise renkli görüntüler oluşturuyor. Annelerin kucağında, ayağında sallanarak uyuyan miniklerin üzerine Türk bayrağı örtülüyor. 6 yaşındaki kızı ve 3 aylık oğlu Musap Sabri ile demokrasi nöbetine katılan anne Fatma Aydın, her akşam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katıldıklarını, yaklaşık 3 saat kalarak gece 01.30 saatlerinde evlerine döndüklerini kaydetti. Darbe girişimine karşı birlikte durmaya devam edeceklerini ifade eden anne Aydın, “Şimdiden asker yetiştiriyorum, Rabbim kötülere fırsat vermesin. İsmi gibi yaşasın ver herkesi ülkemizi, milletimizi kurtarmak için uğraşsın. Bizde korumaya çalışacağız her daim buradayız” dedi.
4 aylık Alyadua Çelik de demokrasi nöbetine katılan minikler arasında yer aldı. Gece yarısı meydanları dolduran vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine sonuna kadar devam edecekleri mesajın veren anne Tuba Çelik, yarının büyükleri olacak olan çocuklara güzel bir vatan bırakmak istediklerini kaydetti. Tokat’ın Zile ilçesinde ise 3 annenin yan yana oturdukları sandalyede üzerine Türk bayrakları örtülü çocuklarını sallayarak uyutması objektiflere yansıdı. Demokrasi nöbetine katılan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, güçlü-büyük Türkiye için FETÖ/PDY ihanet çetelerine karşı, millet olarak bir ve beraber olduklarını kaydetti.