Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye tarafından 3 bin kişilik iftar düzenlendi.
Fatih Sultan Mehmet Caddesi Orta Çarşı mevkisinde düzenlenen iftara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Özdilek Özcan, iftar öncesi vatandaşlarla tek tek tokalaşarak hal hatır sordu. İftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Özcan, “Öncelikle katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlu olduğumuz bu günlerde Ramazanımızın rahmetinden, bereketinden, mağfiretinden nasiplenmeyi ve cümle ümmeti Müslüman’a hayırlar getirmesini diliyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat edilme olarak ifade edilen bu ayı inşallah dolu dolu layıkıyla yaşamayı Rabbim sizlere bizlere nasip etsin. Sağlık ve sıhhat içerisinde bu birlikteliğimizi daim eylesin. Biz Niksar olarak büyük bir aileyiz dedik, büyük bir aile olduğumuzu da sizler bugün katılımlarınızla sağladınız sizlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah seneye de yine dördüncü sokak iftarımızı hep birlikte yaparız. Katılımlarından dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum, Rabbim inşallah birlikteliğimizi her zaman her fırsatta daim eylesin. İnşallah Niksar’ın gelişimine katkı sağlayacak birliktelik olur diye düşünüyorum” diye konuştu.
İftara katılan AK Parti Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt ise konuşmasında ülkenin terör belasından mutlaka kurtulacağını vurgulayarak “Gerçekten bugün bu akşam Niksar’da bu özel günü sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Güneydoğu Anadolu’da yoğun bir mücadele yapılıyor ve bu mücadele içerisinde zaman zaman şehitlerimiz de oluyor. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize uzun ömürler diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Orada şu anda vatan görevinde olan Mehmetçiğimize, polisimize bu güzel günlerde dualarınızla gönüllerinizle onlara Allah’a emanet ediyoruz. İnşallah Allah onları sağ salim bize ulaştırır bizlerle buluşturur. Şunu hiç unutmayın: Tek bir terörist bile kalmayacağa kadar bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu mücadele er ya da geç bu ülkenin lehine sonuçlanacaktır. Ülkemizin üzerinde haçlı seferleri gibi oyunlar oynanıyor, Amerika’sı, Rusya’sı, Almanya’sı hep birlikte bu ülkeyi bölmeye parçalamaya uğraşıyor. Ama milletimizin basireti sizlerin duası bizlere tek bayrak tek vatan tek millet tek devlet olma noktasında asla taviz verdirmeyeceğiz” dedi.
İftar programına ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Eraslan ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.