Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle ilçe merkezinde resmi tören düzenlendi. Hükümet Konağı önünde bir araya gelen protokol ve vatandaşlar, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu, bayraklar gönderlerinde yarıya indirildi. Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk heykeline konulmasıyla başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Hükümet Konağı önündeki tören son buldu.
Protokol mensupları ve yetkililer, daha sonra, Halk Eğitim Merkezi’nde Niksar Danişmend Gazi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Tahsin Çimen, diğer protokol mensupları, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, eğitimciler ile vatandaşların katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Niksar Danişmend Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda öğrenciler tarafından “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” konulu oratoryo seslendirildi.
Ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere, ödüllerini protokol mensupları takdim etti.
Program, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı konulu sinevizyon gösterisinin ardından son buldu.