Tokat’ın Niksar ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilere yönelik olarak İlçe Müftülüğü tarafından 8 haftalık Yaz Kur’an Kursları başladı.
Şeyh Keşfi Osman Efendi Camii’nde düzenlenen programla başlatılan Yaz Kur’an Kursları Niksar’da yoğun ilgi gördü.
Yaz Kur’an Kursları ile ilgili bilgiler veren Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat camilerin çocukların gelmesi ile adeta çiçek açtığını belirterek “Bütün Türkiye’de olduğu gibi Niksarımızda da Yaz Kur’an Kurslarımız başladı. Camilerimiz ve kuran kurslarımızda görevlilerimiz bekliyor. Şu ana kadar öğrenci kaydı yapıp ta sisteme giren kuran kurslarımızla birlikte 125 camimiz var. Bunların bir kısmı cami bir kısmı Kur’an kursu ama ağırlıklı olarak camilerde kurslarımızı açıyoruz. Şu ana kadar kayıtlarımız 2200’ün üzerine ulaştı. Ama bir taraftan halen kayıtlar dönemler halinde devam ediyor. Bizim geçen senede öğrenci sayımız 2 bin 300 civarındaydı. Bu sene de yine 2300 civarında öğrenci dönem sonuna kadar devam edecek. Yaz kurslarımız iki ay sürelidir 8 haftalık bir dönem. Yaz kursuna gelen öğrencilerin Elif-Ba’sı, okuyacağı kitapları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp bizlere gönderildi, bizde görevli arkadaşlarımıza verdik” dedi.
İlçe Müftüsü Canpolat çocukların kurslarda sadece Kur’an öğrenmediklerini sosyal olarak da eğitildiklerini belirterek, “Kur’an kursuna gelen öğrencilerin kitapları ücretsiz olarak kendilerine veriliyor. Burada sadece kuran öğrenmek değil aynı zamanda ilmihal bilgileri, ilmihal bilgileri ile birlikte nasıl iyi bir Müslüman olabilir, iman, ibadet ve ahlak konularını yani sosyal hayatı da içerisine alacak şekilde eğitim veriyoruz. Camilerimiz çiçek açtı sloganıyla aynı zamanda camilerimizde minberi, mihrabı kürsüyü camiyi tanımak suretiyle çocuklar camiye yabancılık çekmiyor. Hatta birkaç yıldır Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konu üzerinde özellikle hassasiyetle duruyor. Camiye gelen çocuklara sakın ha sus demeyiniz dokunmayınız şeklinde. Çocuklar camilerde bizlerin misafiridir, sadece eğitim için değil aynı zamanda çocukları eğlenceli oyunlar içinde bekliyoruz. Hatta bu sene 4-6 yaş grubuyla birlikte daha küçük yaştaki çocuklarımıza yönelik de kurslarımız var, özellikle bayan öğretici hocalarımız bu konuda hizmet veriyorlar çocuklarımız oyun eğlence iftar birbirini tanıma kaynaşma şeklinde yaz kurslarımızla birlikte inşallah güzel bir vakit aralığı yaşayacaklar” şeklinde konuştu.