Tokat’ın Niksar ilçesinde idareciler ve siyasi parti teşkilatları bir araya gelerek darbeye karşı ortak bildiri yayımladı.
Niksarlı yöneticiler ve siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının başkanlarının bir araya geldiği toplantıda darbe girişimine karşı ortak deklarasyon imzalandı ve milli birlik mesajları verildi. Gün tüm ayrılıkları bir kenara koyarak birlik olma günüdür ortak paydasında buluşan idareci ve siyasi partiler, 15 Temmuz darbe girişiminde bedenlerini toplara ve kurşunlara siper eden şehitlere ve yaralılara da minnetlerini ifade ettiler.
Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: “Biz mübarek vatanımızda aziz milletimize karşı yapılmaya çalışılan 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir düşüncesiyle Şanlı milletimiz canları pahasına bu melun girişimin önüne geçmiş ve bütün dünyaya çok etkili bir mesaj vermiştir. Niksar ilçemiz tüm yerleşim birimleriyle olayın ilk anlarından itibaren, darbenin karşısında yer almış demokrasiye ve Vatanın bölünmez bütünlüğüne tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet anlayışı içerisinde sahip çıkmıştır. Bu takdirde şayan duruşundan dolayı tüm hemşehrilerimize ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Böyle hayati dönemlerde ortak tavrın, ortak dilin ve milli iradeye topyekun sahip çıkmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Niksar AK Parti İlçe Başkanlığı, CHP İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı ve Saadet İlçe Başkanlığı olarak milli iradenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Vatan için şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Bundan sonrada milli iradeye kastedecek dahili ve harici her türlü girişimin karşısında hep birlikte karşı duracağımızı beyan ediyoruz. Kamuoyuna ve aziz milletimize saygıyla arz ederiz” denildi.
Ortak deklarasyona imza atanlar arasında, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan adına Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, CHP İlçe Başkanı Zafer Başar, MHP İlçe Başkanı Ahmet Duran Ünverdi adına Başkan Yardımcısı Safa Şahin ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Somuncu yer aldı.