Tokat’ta “İçimizdeki renkler kuş evleri” projesi kapsamında ağaç resmi çizilen okul duvarlarına kuş evleri asılacak.
Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Kent Konseyi ve Tokat Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği’nin birlikte yürüttüğü “İçimizdeki renkler kuş evleri” projesinin devamında 400 adet kuş evinin okullara yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Resim Öğretmenleri Metin Durmuş ve Deniz Paktaş okulların duvarlarına ağaç resmi çizerek kuş yuvalarının yerleştirilmesi için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Resim Öğretmeni Durmuş, kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek amaçlarının otizmli çocuklara yönelik bir farkındalık çıkarmak olduğunu kaydetti. Resim Öğretmeni Deniz Paktaş, boyanan kuş evlerini okulların bahçesindeki ağaçlara özellikle ağaçlandırılması olmayan okullar ön plana çıkartılarak yapıldığını ifade ederek, “Farkındalığı o çocuklar üzerine çekmek ve bu çocuklarımızı diğer çocuklarımızla kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Kartopu gibi büyüyen projemiz Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz” dedi.
Amaçlarının okul duvarlarına ağaç resmi yaparak kuş yuvası yerleştirmek suretiyle çocukların dikkatini çekebilmek olduğunu ifade ederek, “Kuş yuvalarımızı otizmli çocukların 6 rengine boyadık. Kuş yuvalarını ön plana çıkartarak hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamak istedik. Kuşlar gelip bu yuvalara yerleştiğinde bir yıl boyunca çocuklar kuşları besleyecek” diye konuştu.
Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Serap Gündoğdu Şimşek, otizmli çocukların yaşıtları ile her şeyi yapabileceğini kanıtlamak istediklerini bunu da başardıklarını ifade ederek şu şekilde açıklamalarına devam etti: “Çocukların gittikleri okullarda bir hediyeleri olduklarını görsün istedik. Aynı zamanda hayvan sevgisi aşılama sorumluluk duygusu kaynaştırma bunların hepsi bir araya gelen bir proje oldu. Kuş evleri için çok emek verdik. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı destek verdi ve ufkumuzu açtı. Biz onun direktifleri ile bir aşamaya geldik. Daha sonra Belediye ve Kent Konseyi’nin direktifleri ile son boyama şenliği yapıldı. Yerine ulaştığına inanıyoruz.”
Okul Müdürü Mesrur Yücel ise projeyi anlamlı bulduklarını ve ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.