Tokat Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kentin asayiş olayları yönünde huzurlu bir şehir olduğunu ifade ederek,"Bu şehrin huzurunu bozdurtmam" dedi.

Tokat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Tokat’ın genel itibariyle asayiş olayları yönünden huzurlu bir şehir olduğunu ifade eden Topaloğlu, bu huzurun devamının temini için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Trafik ekipleri tarafından abartı egzoz takılan araçlar ile motosikletler üzerinde yapılan uygulamalarla ilgili sorulara cevap veren Topaloğlu, "Otomobiline egzoz taktırmış düğmesi var açtığı zaman silah atar gibi pat pat ses çıkartıyor. Talimat verdim drift yapanlara abartı egzoz taktıranlara karşı uygulama yapılıyor. Bu şehrin huzurunu bozdurtmam. Ben drift yapanlara bu işi kendilerine tahsis edilecek trafiğe kapalı, güvenliği alınmış bir yerde yapmalarını istiyorum. O da bir spordur zevktir. Ama bunu yaparken güvenlik çok önemli. Buna göre güvenlik önlemi alacaksınız, başka insanlara zarar vermeyeceksiniz. Ben hıza da karşı değilim ama her şeyin yeri ve zamanı var. Kendi aralarında bir kulüp kurarak bu işi yapabilirler, spordur bu yani. Bizde kendilerine yardımcı oluruz" dedi.

Kasksız motosiklete kullanmanın tehlikelisine değinen Topaloğlu, yaşanan trafik kazalarının bir çoğunun kasksız motosiklet kullanmaktan kaynaklandığına dikkat çekerek, "Enduro motosiklet kullanmayı bende seviyorum. Gençlerin bu tutkularını bu tür sporlara yönelerek gidermelerini arzu ediyorum. Gençler bu hareketlerini, canlılığını spor yaparak bu tür faaliyetlere katılarak atabilir. Bende bu tür organizasyonlara öncü olurum ama şehrin içerisine girip halkın huzurunu bozmasınlar" diye konuştu.

Gece kulüplerinde yaşanan olaylara karşı sürekli uygulamalarını devam ettiğini belirten Topaloğlu, "Biz kimsenin içkisine eğlencesine karışmıyoruz. Ama bunu yaparken çevresindeki insanları da rahatsız etmemeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.