Tokat Belediyesi ile kardeş şehir olan Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Karalar Belediye Başkanı Hanef İnan ve ekibi Tokat’a geldi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hain terör örgütünün tamamen yok olmasına önemli bir katkı sağlamak, insan-şehir-medeniyet tasavvurunda hizmet etmek amacıyla Tokat, Şırnak İdil Karalar Belediyesi ile kardeş-şehir seçilmişti. Bu kapsamda Başkan Eroğlu ve ekibinin Haziran ayında yaptıkları ziyaretin ardından Karalar Belediye Başkanı Halef İnan ve ekibi iadeyi ziyarette bulundu. İlk olarak Tokat Valisi Cevdet Can’ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra Tokat Belediyesi’ne geçti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Karalar Belediye Başkanı Halef İnan ve ekibinin ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler, Şırnak’ın İdil ilçesi Karalar Beldesi ile kardeş belediyeyiz. Bu kardeşliğimiz kağıt üzerindeki bir kardeşlik değil, gerçekten kardeşlik ve dostluk üzerine kurulu. Gerek başkanımız bizleri ziyaret ettiler gerekse bizler ziyarete gitmiştik. Karalar artık bizim kendi memleketimiz oldu. Bu ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduk. Tokat Belediyesi her zaman Karalar Belediyesi’nin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Misafirlerimiz Şırnak İdil Karalar Beldesinden dostlarımız Güneydoğudan gönüllerindeki sıcaklıkla birlikte Tokat’ımıza hoş geldiler sefalar getirdiler” dedi.
Şırnak Karalar Belediye Başkanı Halef İnan ise Tokat Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan çok memnun olduklarını belirterek, “Hepimiz kardeşiz. Sayın Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu. Ziyarette Başkan İnan günün anısına Başkan Eroğlu’na Şırnak el işlemesi Kur’an-ı Kerim kabı hediye etti.
Başkan Eroğlu, ziyaretin ardından Karalar Belediyesi’nden gelen heyetle birlikte AK Parti Tokat İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ile Tokat İl Müftülüğü’nü ziyaret etti. Tokat’ın tarihi mekanlarını gezen heyet Sümbül Baba zaviyesinde sohbet etme imkanı buldu. Başkan Eroğlu, günün anısına Başkan İnan’a bakır işlemeli Honça ile el emeği yazması hediye etti.