Tokat’ta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan 436 konut inşaatın müteahhit firma ile yapılacak olan sözleşme sonrasında başlayacağı bildirildi.
TOKİ tarafından Tokat merkeze bağlı Dedeli köyünde 436 konut inşa edilecek. Konutların 290’ı 2+1 planında 146’sı ise 3+1 planında yapılacak. Konutların tasarımında yerel mimaride yer alan, cephe elemanları ve köşe süslemeleri gibi özelliklere yer verilecek. Konutların inşa süreci müteahhit firma ile TOKİ arasında 1 Ağustos tarihinde yapılacak olan sözleşme sonrasında başlayacak. Tokat Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, konutlara başvuru sürecinin TOKİ tarafından belirleneceği, herhangi bir derneğe zorunlu üyelik şartı aranmadığı bildirildi. Müracaatın fazla olması halinde noter huzurunda kura çekimi yapılarak konut sahiplerinin tespit edileceği kaydedildi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOKİ Köprüsü karşısında inşa edilecek olan 436 konutun kente kazandırılması anlamında destekleri bulunan AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Coşkun Çakır, Celil Göçer ve TOKİ İdare Başkanı Ergün Turan’a teşekkür etti.