Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (GOÜ) yaklaşık 6 bin öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi’nde düzenlenen programa Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde konuşma yapan Rektör Şahin, sözlerine vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin kuruluşunun 24.yılında, 11 fakülte, 7 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüdeki program ve bölümlerinde öğrenim gören 30 bini aşan öğrencisiyle, geleceğimizin teminatı gençleri yetiştirmek için önemli bir misyonu yerine getirmekte olduğunu söyledi. Bu yıl mezun olacak 6 bini aşan öğrenci ile birlikte, mezun sayısının 60 bine ulaşacağını ifade eden Rektör Şahin, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarına başarılar diledi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise konuşmasında üniversiteden mezun olan öğrencilerin Tokat’ın birer gönüllü turizm elçisi olacağını kaydetti.
Vali Cevdet Can insanları cömert olan Tokat’tan ayrılacak olan öğrencilerin gönüllerinde bir hasret kalacağını ifade ederek, Anadolu’nun dört bir yanına dağılacak öğrencilere yollarının açık olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Programın sonunda keplerini havaya fırlatan öğrenciler mezuniyet sevincini aileleri ile birlikte yaşadı.