Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilerek hukuk mevzuatları çerçevesinde cezasının verilmesini beklediklerini söyledi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yurt genelinde olduğu gibi Tokat’ta vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’na demokrasi nöbetine katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajları veriyor. Yaşlısı genci meydanları boş bırakmıyor. Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara dev semaverlerde çay ikram ediliyor. Çay eşliğinde yapılan sohbetlerde durum değerlendirmesi yapan vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar nöbetlerine devam ediyor.
Demokrasi nöbetinde vatandaşları yalnız bırakmayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, FETÖ’nün uzantıları, maşalarına yönelik olarak yargıda, emniyette, müdürlüklerde, bakanlıklarda bu kişilerin ayıklanacağını, bu noktada çalışmaların hassas şekilde devam ettiğini söyledi. OHAL’in insanların özgürlüğüne, ekonomisine sıkıntı veren bir şey olmadığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Tam tersi daha özgür, daha özgür ekonomimizin yere basan ve ülkemizin daha hassas bir şekilde yürümesine yarayan bir takım yasalarında çıkması anlamında yapılan bir çalışma” dedi.
Başkan Eroğlu, teröristlerin başı olan Fetullah Gülen’i Amerika’nın teslim etmesini beklediklerini ifade ederek, “Aynı durum ülkemizde olsa, Amerika’ya böyle saldırılar yapan bir güruh olsa ve onunda başı Türkiye’de olsa inanın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız anında o suçluyu teslim eder. Bizim de beklentimiz en kısa sürede terör örgütü lideri Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesidir. Teslim edildiğinde de hukuk mevzuatları çerçevesinde gerekli cezaların o haine, ihanet şebekesinin başına verilmesidir. O milletin iradesine nasıl ipotek koydu. İnsanları kandırmak suretiyle kendine böyle ihanet çeteleri oluşturması asla yanına kar kalmayacaktır” diye konuştu.
Demokrasi nöbetine Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Müftüsü Ahmet Erdem ile vatandaşlar katıldı.