Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Meydan projesi kapsamında GOP Lisesi yanındaki pansiyonun boşaltılarak yıkılması için çalışmalarının başlatıldığını söyledi.
Tokat Belediye Meclisi üyeleri, Başkan yardımcıları ve Birim Müdürleri geleneksel Meclis iftar yemeğinde bir araya geldiler. Yemekte konuşma yapan Başkan Eroğlu, Meydan projesi kapsamında bugün itibari ile GOP Lisesi’nin yanında ki pansiyon alanı Milli Eğitim tarafından boşaltılmaya başladığını söyledi. Birkaç güne kadar belediyeye teslim edilecek olan pansiyonun bayrama kadar yıkılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, “Sadece pansiyon olduğu yeri de yapmayı düşündüğümüz dükkanlarla ilgili ihaleyi başlatıyoruz. Ayrıca Yeşilırmak İlköğretim Okulu’nun yeni yeriyle ilgili de biz bir protokol yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle 2017 yılının sonuna kadar yeni bir okul yapmaya karar verdik. Bu yaz döneminde orayı da bir taraftan yıkmaya başlayacağız. Dükkanları da yeni yerlerine taşıyıp kademe kademe hepsini bir şekilde yeni yerlerine yerleştirdiğimiz de inanıyorum ki en geç 2017 yılının sonuna doğru Meydan’ı bitiririz, projemizi tamamlamış oluruz diye arzu ediyorum. Eğer ki aksi bir şey olmazsa farklı bir boyut olmazsa şu an da her şey bitmiş vaziyette. Anıtlar Kurulunda izinler alındı, İl Özel İdaresi ile ilgili geçişler vardı onu bitirdik artık ihale sürecini başlatıp bir yandan da bu işlere başlamış olacağız” dedi.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Su İşleri Bakanlığı’na yaptığı ziyaretleri dile getiren Başkan Eroğlu, "İnanıyorum ki bayramdan sonra imzalar atılacak ve bu alanla ilgili adımlarımızı tamamladığımızda DSİ’nin yarısından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Yeşilırmak’ta yapmayı planladığımız özel şişirme tekniği için iznimizi de aldık ihalesini başlatacağız. Tokat’ta daha güzel işlere hep beraberce imza atalım" diye konuştu.