Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte yeniden park metre uygulamasının başlayacağını söyledi.
Tokat’ta 22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 2. Anadolu Zirvesi öncesinde Tokat Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Cemal İncesoyluer ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Eroğlu’nu makamında ziyaret ederek programa davet etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, 2014 yılında uygulamaya konulan ve 21 Ağustos 2015 tarihinde ihaleyi alan firmanın belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucu mahkeme tarafından alınan tahliye kararı ile durdurulan ‘park metre’ uygulamasının yeninden başlatılacağını kaydetti. Tokat Belediyesi şirketi üzerinden hizmet alımı suretiyle park metre çalışmasını yeniden başlatacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Uygulama GOP Bulvarı (Taş Köprü - Bakraç Sokağı arası), Behzat Bulvarı, Hızarhane Caddesi, Üniversitesi Hastanesi yolunda park metre uygulaması kısa süre içinde başlayacak. Son dönemlerde park metre uygulaması ile ilgili vatandaşlar park yeri bulamadığı için talep vardı. Bu anlamda bugün sözleşmemizi yaptık imzalar atıldı. Bir hafta içerisinde uygulamaya geçilmesi için süre verdik. Bu süre içerisinde gerekli teçhizat, elemanlar temin edilecek. Tokat’ın en büyük sorunlarından bir tanesi trafik sorunu. Bu sorun Türkiye’nin de sorunu her yerde bu sorun var. Toplum araçlarını kullanım daha yaygınlaşsa veya kısa mesafelere yürüyerek gidip gelebilsek bu sorun biraz daha azalacak. Trafiğe istediğimiz gibi çözüm bulamamak bizleri gerçekten üzüyor. Şehrin coğrafik konumu iki dağ arasında olması caddelerinin dar olması bunların hepsi bir etken ama bir mazeret olmamalı. Bu anlamda GOP Bulvarında tek yön uygulaması veya Behzat Bulvarında aynı şekilde bir uygulama olabilir mi? Diye değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu konuda halkımızın, esnafımızın değerlendirmesini alacağız. Bu konuda halkımızın doğru kararı vereceği kanaatindeyim” diye konuştu.
Park metre uygulaması ile 25-30 kişilik bir istihdam oluşacağını ifade eden Başkan Eroğlu, hizmet alımı şeklinde bu uygulamanın yapılacağını belirterek, “Belediyede çalışan işçileri park metreye kanalize etme yolu ile değil tamamen dışarıdan alacağımız hizmet alımı ile bu işi yürütmüş olacağız” dedi.
YAZICIOĞLU MAHALLESİ UYDU KENT GİBİ OLACAK
Yazıcıoğlu Mahallesinde kendiliğinden başlayan bir kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, “Yazıcıoğlu Mahallesinin 3’de 1’lik kısmında kentsel dönüşüm yapıldı. Geriye kalan kısımda yaklaşık 4-5 bin daire çıkacak alanda yapılan çalışmayı meclisimizde komisyona indirdik. Komisyon çalışma yapacak önümüzdeki ayın meclis toplantısında da bunun kararlarını alıp tamamen artık belediyenin inisiyatifi ile orada bir kentsel dönüşüm olanağı orada sağlayacağız. Eskinden 50-100 daire sahibi ile müteahhit görüşüp anlaşıyordu ve bize bir çalışma getiriyordu. Parça parça oluyordu ve sıkıntı oluyordu. Şimdi parça parça olmasın bir bütün yapalım orada adaları değerlendirelim tamamı ile ilgili bir karar verelim istedik. O bölgede yüksek katlı binalar çoğaldı. Artık geri dönüşte olmayacağı gözüküyor. O bölge artık 10-12 katlı binalarla bir uydu kent gibi. Şehrin silueti anlamında da çok katlı binaların olduğu bir şehir havasına orası bürünecek. Orada kentsel dönüşümü başlattık. Oğulbey Mahallesi’ni kentsel dönüşüm olabilecek başka bir mahalle. Daha sonraki yıllarda Mehmet Paşa, Örtmeliönü Mahallesi kentsel dönüşüm anlamında dönüştürülmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Eroğlu, ayrıca inşaat sektörünü teşvik etmek, yeşil alan park alanlarını, yolları açabilmek için 300-500 metrekarelik değil insanların bir araya gelerek 2 bin metrekare üzerindeki yerlerle belediyeye inşaat yapmak için başvurduğunda kademeli olarak yüzde 5-15 ekstra artı haklar verdiklerini söyledi.