Tokat’ta şehir içi halk otobüsü ve minibüslerinde unutulan eşyalar arasında bulunan eski model cep telefonları yıllardır bekletiliyor.

Tokat’ta şehir içi halk otobüsü ve minibüslerinde unutulan eşyalar arasında bere, şapka, çocuk kıyafeti, nüfus cüzdanı, cüzdan, cep telefonu, çanta, şemsiye, anahtarlık, meyve ve gıda poşetleri yer alıyor. Kooperatifin deposunda muhafaza edilen eşyalar 6 ay bekletildikten sonra ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılıyor. Kayıp eşyalar arasında yer alan cep telefonları ise yıllardır bekletiliyor. S.S.3 Nolu Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kaya Dede, maddi değeri yüksek eşyasını araçta unutanların kendilerine kısa sürede ulaşılarak teslim aldığını söyledi. Birçok vatandaşın ise eşyasını nerede kaybettiğini bilemediği veya maddi değeri olmadığı için teslim almaya gelmediğini belirten Dede, “Minibüslerde eşya unutan vatandaşların Geyraz Mahallesi’nde bulunan kooperatif binasına gelerek teslim almalarını istiyoruz. Özellikle telefon, gözlük ve cüzdan gibi eşyaları uzun süre bekletiyoruz. Yaklaşık 5 yıldır beklettiğimiz telefonlar var. Çünkü telefonlarda çeşitli bilgiler ve numaralar olabileceğinden sıkıntı yaşanmaması adında kimseye vermiyoruz. Ama giysi gibi eşyaları fakir fukaralara 6 ayda bir dağıtıyoruz” dedi.

Başkan Dede, hemen hemen her gün unutulan eşyaların kendilerine teslim edildiğini ifade ederek, “Birçoğu gelip eşyalarını alıyor. Değerli eşya olarak genelde telefon oluyor. Onun dışında parasal değeri yüksek bir şeyler olursa zabıtaya teslim ediyoruz” diye konuştu.