Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonluları Pazar günü son kez gerçekleştirilecek olan demokrasi mitingine davet etti.
Demokrasi Platformu’nun son kez düzenleyeceği Demokrasi Mitingi Pazar günü Meydan Parkı’nda gerçekleştirilecek. Saat 17:00’da başlayacak mitingle ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 15 Temmuz’dan itibaren demokrasi nöbetini aralıksız sürdüren bütün Trabzonlulara duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.
Başkan Genç, “Türk halkı tek yürek olarak bir araya gelerek demokrasiye sahip çıktığını bütün dünyaya gösterdi. Ve 15 Temmuz’dan bu yana alçak darbe girişimine tepkisini aralıksız sürdürdü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm Türkiye’de halk meydanları doldurarak egemenliğini elinden almak isteyenlere karşı dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir birliktelik ortaya koydu. Yine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla inşallah bütün yurtta olduğu gibi Trabzon’da da demokrasi nöbetimizi şehrimize yakışır bir şekilde Meydan Parkı’nı doldurarak sona erdireceğiz” dedi.
Darbe girişiminin ilk anından itibaren vatandaşlarla demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Başkan Genç, “Tankların üstüne çıkarak canını ortaya koyan ve milli irade için bu uğurda canını feda edenleri bu aziz millet asla unutmayacaktır. Milli iradeye sahip çıkarak demokrasiden asla taviz vermeyen bütün vatandaşlarımızı son bir kez darbecilere karşı tepkilerini göstermek üzere Pazar günü saat 17:00’da başlayacak mitingimize katılmaya davet ediyoruz. Meydanları hınca hınç doldurarak darbecilere karşı en güzel cevabı yine milletimiz verecektir. Bu uğurda kendini feda eden demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza dirayetli ve dik duruşları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.