Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, beraberindeki AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Gümrükçüoğlu’na bölge için gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü teşekkür eden Çimen, Trabzon’un bölge için önemine dikkat çekerek “Gümüşhane ve Trabzon etle tırnak gibidir, tarih boyunca bir bütündür. Trabzon’un kazancı Gümüşhane’nin kazancıdır, Gümüşhane’nin kazancı Trabzon’un kazancıdır. Trabzon ayrıca Gümüşhane için özel önem arz etmektedir. Bölgemizin en büyük kenti olan Trabzon’umuzda çok sayıda Gümüşhaneli yaşamaktadır. İki şehir arasındaki sağlam bağlar hiçbir zaman kopmayacaktır” diye konuştu.
Ziyaretlerinden ötürü Başkan Çimen’e teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise Doğu Karadeniz’i her zaman bir bütün olarak düşündüklerini kaydederek “Trabzon Gümüşhane’nin sahili, Gümüşhane ise Trabzon’un yaylasıdır. Bu iki şehir birbirinden ayrı asla düşünülemez. İki kadim şehir arasında var olan güçlü bağlar günümüzde daha da güçlenerek devam etmektedir. Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli kardeşlerimizin kentimize çok önemli katkıları vardır Birlik ve beraberliğimiz her iki ilin gelişmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Gümüşhane Belediye Başkanımızın şehrinde yaptığı başarılı çalışmaları takdirle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.