Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, ikinci etap kentsel dönüşüm alanındaki kamulaştırmalar için hak sahipleri ile görüşmelere Trabzon Büyükşehir Belediyesinde başlandı. Hak sahiplerine revize edilmiş olan fiyatlar sunulurken ayrıca Yenicuma’daki TOKİ konutlarından indirimli olarak ev sahibi olma imkanı tanınıyor. Sözleşme imzalayan hak sahiplerine ödemeleri gerçekleştiriliyor.
2016 yılının Şubat ayında başlanılan görüşmelere yeniden değer tespiti yapılması için bir süreliğine ara verilmişti. Aradan geçen süre zarfında TOKİ’nin görevlendirdiği değerlendirme kuruluşu tarafından bölgede tekrar değer tespiti yapıldı ve görüşmelere yeniden başlandı.
Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde vatandaşlar yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederken, ilk imzayı Mahmut Aksoy isimli hak sahibi attı. Çömleçi’de sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları için tüm yetkililere teşekkür eden Aksoy, “Çömlekçi’de kentsel dönüşüm yapıldığı için için çok mutluyum. Orada dönüşüm yapılması bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise TOKİ’nin hem Trabzon hem de hak sahipleri için büyük bir özveriye imza attığını kaydederken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a teşekkür etti. Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanındaki kamulaştırmalarda mahkeme süreci yaşanmaması için, birinci etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği kıymetlere eşdeğer kıymetlerin hak sahiplerine sunulduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek 15 Şubat’ta başlanılan görüşmelerle hak sahiplerimize sunulmuştur. TOKİ, buna rağmen bölgede bir kez daha değerlendirme çalışması yaparak fiyatları revize etmiştir. Yeni fiyatların hak sahiplerimize sunulacağı görüşmelere Belediyemizde başlanmıştır. Bu görüşmelerde hak sahiplerimize ayrıca Yenicuma’daki TOKİ konutlarından indirimli olarak ev sahibi olma hakkı sunulmaktadır. Tüm bu çalışmalar neden tekrar yapıldı? Mahkeme süreçleri yaşanmadan kamulaştırmaların tamamlanması isteniyor. Bölgedeki hak sahipleri kendilerine sunulan bu çözümü lütfen kullansınlar. Bu durum hak sahiplerimiz için büyük bir fırsattır” ifadelerini kullandı.