AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Gürcistan Cumhuriyeti Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze ve beraberindekileri makamında misafir etti.
Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntülü olduklarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını ifaden eden Başkonsolos Mikatsadze, “Gürcistan için Türkiye, Karadeniz Bölgesi ve Trabzon çok önemli bir yer tutmaktadır. Dün İstanbul ve bugün Mardin’de yaşanan terör olayları bizleri derinden üzdü. Bu terör saldırıları ve benzerlerine karşı Gürcistan Cumhuriyeti ve halkı her zaman Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının yanındadır. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz, vefat edenlerin ailelerine sabırlar diliyoruz ve tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.
Gürcistan’ın gelişimi açısından Türkiye Cumhuriyeti’nin stratejik bir ülke olduğunu da ifade eden Mikatsadze, “Ülkemizin ekonomik anlamda gelişimi ve kalkınması için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı bizlere gereken desteği vermekte ve gün geçtikçe ticaretimiz de insani ilişkilerimiz de gelişmektedir. Bu noktada Bölgenin en etkili ve en önemli şehri olan Trabzon bizler için çok ama çok önemlidir. Sizlere ve Trabzon halkına minnettarız, misafirperverliğiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkonsolos Mikatsadze’nin ziyaretinden memnun olduklarını ifade eden Başkan Revi ise “Gürcistan Cumhuriyeti’ne ve Sayın Başkonsolosumuza teröre karşı vermiş oldukları destek ve birlik mesajlarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelede kararlı bir şekilde yoluna devam edeceğini belirten Başkan Revi, “Terörle mücadele noktasında kökleri kazılana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu uğurda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Sizlerin bu anlamlı ziyareti ve desteği de bizleri mutlu etmiştir. Gürcistan ile son zamanlarda her anlamda ilişkilerimiz ilerlemekte ve bunda sizlerin de payı görülmektedir. Turizm, Ekonomi, Kültür, Sanat ve Spor anlamında ikili ilişkilerimiz birçok ülkeye örnek olmaktadır ve bu ilişkilerimiz daha da ilerleyecektir. Her iki ülke ve her iki ülkenin halkı da bundan kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.