Trabzon’un Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, dün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananları kınayarak hakeme saldırıyı provokasyon olarak değerlendirdi.
Yaşanan hazin olaydan son derece üzüntü duyduğunu belirten Başkan Genç bu tür olayların arkasındaki nedenlerin ve sorumlularının kolluk kuvvetleri tarafından ortaya çıkarılarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Futbol camiası tarafından ezelden beri Trabzonspor’un haklarının gasp edildiğinin herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu belirten Başkan Genç, bu hakları aramanın yolunun asla ve asla şiddete başvurmaktan geçmediğini kaydetti.
Futbolun her kesimden insan arasında kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmesi gereken bir spor dalı olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Trabzonsporumuz, bizim hiçbir şeye feda edemeyeceğimiz, hiçbir şekilde vazgeçemeyeceğimiz bir futbol kulübümüzdür. Herkesin malumu Trabzonlular centilmenlikleri ve misafirperverlikleriyle ünlüdür. Birkaç kendini bilmez holiganın yapmış olduğu ve herkes tarafından kınanması gereken bir şiddet eylemi asla masum gösterilemez ve kabul edilemez. Bu eylemi gerçekleştirenler Trabzonsporumuzun imajına onarılması mümkün olmayacak zararlar vermişlerdir. Bu tür münferit olayların Trabzonumuzun geneliyle özdeşleştirilmemesi ve şehrimize mal edilmemesi son derece önem arz etmektedir. Ulusal medyada güzide Trabzon şehrini töhmet altında bırakacak yayınların olması ve sanki bu hazin olaydan tüm Trabzon kenti sorumluymuş gibi son derece yanlış değerlendirmeler yapılması Trabzonspor üzerinde oynanan oyunları göstermesi bakımından ibret vericidir. Sporun kardeşlik ve centilmenlik ruhuyla bağdaşmayan bu tür şiddet olaylarını esefle kınadığımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Bazı kesimler tarafından dolduruşa getirilmiş veyahut arkasında başka bir nedeni olan bir olay asla Trabzon kenti ile bağdaştırılamaz" diye konuştu.