Ortahisar Belediyesi’nin evde bakım hizmeti ekipleri yaşlıların ve bakıma muhtaç vatandaşların imdadına yetişiyor. Belediyenin; yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik olarak verdiği evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, halihazırda 132 aile ve 213 bakıma muhtaç vatandaşa hizmet verdiklerini kaydederek, “Yaşlılarımıza ve hastalarımıza sahip çıkmak, onların bakımını üstlenmek, bizim boynumuzun borcudur. Dinimizin ve kültürümüzün bize yüklemiş olduğu böyle bir sorumluluğumuz var. Hepimiz bir gün yaşlanıp, bakıma muhtaç hale geleceğiz. O nedenle yaşlılarımızı asla yalnız bırakmamalıyız.” dedi.
Türkiye’de her geçen gün yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sayısının arttığını ve onlara hizmet etmenin devlet politikası haline geldiğini belirten Başkan Genç, “Yaşlılarımıza ve hastalarımıza hürmet etmek, bakımlarını üstlenmek ve hayır dualarını almak için belediyemizin imkanlarını zorluyoruz. Bunu sosyal belediyecilik anlayışımızın bize yüklemiş olduğu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Ekiplerimiz bize başvuran ailelerin ev temizliğini yapıyor. Görevli personelimiz evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri de elden geçirerek hazır hale getiriyor. Yaşlı ve yalnız yaşayan hastalarımızın talep etmesi durumunda görevli personel ailelerin istediği yemekleri de yapıyor ve bütün ihtiyaçlarını yerine getiriyor. Ayrıca boya-badana ihtiyacı olan evler de boyanarak temizleniyor. Aileler bu durumdan son derece memnun kalıyor ve her zaman bize müteşekkir olduklarını dile getiriyor” diye konuştu.
Yaşlılara bakmak boynumuz borcu
Amaçlarının evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, günlük yaşamlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları hizmetleri yapmak olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bize başvuran ya da tespit ettiğimiz ailelerin yaşlılık, hastalık gibi çeşitli nedenlerle bakıma muhtaç olanlarına, kişisel temizliklerini ve ev temizliklerini kendileri yapamayan ya da yetersiz kalan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak bunu çok önemsiyoruz. Yaşlı, kimsesi olmayan, maddi durumu zayıf olan vatandaşlarımızı; muhtarlar ve vatandaşlarımız bizlere bildirmesiyle gerekli incelemeler yapıldıktan sonra onları sistemimize kaydediyoruz. Büyüklerimiz bizim için çok değerlidir ve onlara karşı vefalı olmalıyız. Onlara sahip çıkmak da boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.