Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının ortadan kaldırılması için dev yatırımlara imza atıldığını söyledi.
Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyete başlayan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) Trabzon için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, büyükşehir yapılanması öncesinde Trabzon il genelinde 76 ayrı kurumun sürdürdüğü içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının artık tek çatı altında gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti.
Bu durumun şehir adına çok ciddi kazanımları beraberinde getirdiğine değinen Gümrükçüoğlu, “İçme suyu ve kanalizasyon yatırımlarının tek elden gerçekleştirilmesi, tek elden yönetilmesi bu alanda önünde yapılması gereken birçok iş bulunan Trabzon’umuza ciddi kazanımlar sağlamaktadır. TİSKİ bugün 130 ayrı proje üzerinde toplamda 630 milyon 490 bin TL’lik yatırımları sürdürmektedir. TİSKİ’nin kendi yürüttüğü projelerin sayısı 110’dur. İLBANK ile 15, DSİ ile 3, AB yatırımları ile 2 proje yürütülmektedir. TİSKİ’nin İLBANK ve DSİ ile yürüttüğü projelerin paraları yine TİSKİ tarafından ödenmektedir” dedi.