Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) yapılanma çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.
Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan TİSKİ, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçiş için çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Zaman kaybını ortadan kaldıracağı gibi maddi açıdan da tasarruf sağlayacak olan EBYS’ye geçiş için TİSKİ bünyesinde bir hafta süreyle eğitici personel eğitimleri bilgisayar başında uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon halkına en iyi hizmeti en kısa sürede verebilmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, söz konusu sistemle rutin bürokrasinin dışına çıkarak işlemleri son derece hızlandırabileceklerini ifade etti.
Köksal, “TİSKİ olarak teknolojileri yakından takip ediyoruz. Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyoruz. EBYS’ye geçiş yapılmasıyla kurum içi ve dışı tüm yazışmalar EBYS üzerinden yapılacak olup; kağıt, toner gibi kırtasiye malzemelerinden tamamen tasarruf sağlanacak. Evrak alış verişi için kaybedilen zaman en aza indirilmiş olacak. Evrak düzenleme veya imzalama işlemleri, internet erişiminin sağlandığı kişisel bilgisayarların yanında android, ios ve windows mobile platformlarında da yürütülebilecek. Böylece, arazide olup evrak imzalaması gereken bir üst yönetici, kişisel cep telefonundan imzalama işlemini gerçekleştirebilecek” dedi.