Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimi ile ilgili bir aydır süren tartışmaların ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Eylül ayında olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.
Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada "Cemiyetimizdeki fiziki şartları düzeltmek ve süregelen faaliyetlerin aksamasını önleme amacıyla gerekli çalışmaların bitme aşamasına gelindiği dönemde yönetim kurulunda yer alan 4 arkadaşımızın toplantılara katılmaması, bunun yanı sıra bazı eleştirilerde seviyenin çok düşürülmesi nedeniyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kamuoyunda tartışılır hale getirilmiştir. Bu nedenle bir olağanüstü genel kurul kararı, tartışmaları sona erdirecek bir çare olarak gözükmektedir. Ancak mevcut tüzükle bir genel kurula gidilmesi, yeni tartışmaları beraberinde getirebilir. Buradan çağrımız, toplantılara katılmayan diğer 4 arkadaşımızın da içinde yer alacağı bir kararla öncelikle tüzük tadilatına gidilmesi, birlikte oluşturulacak bir komitenin yeni tüzüğü hazırlaması ve ardından da olağanüstü genel kurul kararı alınmasıdır" ifadeleri kullanıldı.
"Fiziki şartların düzeltilmesi, devam eden faaliyetlerin en iyi şekilde yapılması gibi üyelere verdiğimiz sözleri böylece yerine getirirken, yeni tüzük projesini de gerçekleştirip görevimizi layıkıyla tamamlamayı planlamaktayız" ifadelerinin yer aldığı açıklamada "Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacak bir tüzük tadilatı ile yeni bir genel kurula getirmek hasıl olduğu düşüncesindeyiz. Öncelikle, son seçimlerde “çok oy alan başkan seçilmeli” ilkesi üzerinden hareket edenlerin de istekleri doğrultusunda cemiyetimiz tüzüğü başkanı ayrı, yönetim kurulu ayrı seçilecek şekle getirilebilir. Bunun yanı sıra son genel kurulda üyelik başvuruları, balotaj kuruluna sevk edilen meslektaşlarımızın durumu da görüşülerek karara bağlanacaktır. Ayrıca, cemiyetimiz üyeleri içinde mesleği bırakmış olmalarına rağmen çok sayıda üye olanlar vardır. Bunlarında üyelikten çıkarılma işlemleri tamamlanmalıdır. Amacımız ve arzumuz bu düzenlemeleri 9 kişilik yönetim kurulu üyelerinin tamamıyla ve ortak kararıyla gerçekleştirmektir. Yapısı sağlam bir Trabzon Gazeteciler Cemiyeti için bu düzenlemeler acil olarak yapılacak ve sağlıklı bir genel kurula gidilecektir. Bu düzenlemeler gerekli olan takvim süresine sığdırılarak olağanüstü kongre Eylül ayında yapılacaktır" denildi.