Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, iş gücü piyasasında meydana gelebilecek sosyo-ekonomik değişme ve gelişmelerin istihdam üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için yerel düzeyde iş gücü piyasası analizini başlattıklarını ve bu kapsamda bin 199 işverenle yüz yüze görüşme planladıklarını söyledi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Sezgin, bu analizle; piyasa gelişmeleri, ihtiyaç duyulan elemanlar, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri gibi piyasa kavramlarına yönelik Trabzon ilinin iş gücü projeksiyonunun çıkarılacağını belirtti. Sezgin, çalışmanın 6 Mayıs 2016 tarihine kadar bin 108’i 10+ istihdamlı, 91 tanesi de 2+ istihdamlı olmak üzere il genelinde bin 199 iş yerine uygulanacağını ifade ederek “Bugüne kadar ilimizde yapılan en kapsamlı araştırmalardan biri olacak. Bu araştırma için hizmet alımına gitmedik. Araştırma İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmayla ilimiz işgücü piyasasının mevcut durumu belirlenerek işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu, talep ettiği meslek ve beceriler tespit edilecek ve durum analizi oluşturulacak” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin işyeri ziyaretleri esnasında İŞKUR’un işverenlere sunmuş olduğu işbaşı eğitim programları, işverenlere yönelik teşvik uygulamaları gibi hizmetlerin de işverenlere tanıtılacağını, aranılan niteliklerde iş gücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, iş gücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.