Trabzon Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında Akyazı’da yapılması planlanan şehir hastanesine olan tepkilerini bir kere daha sürdürdü.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasında hükümetin şehir hastaneleri projesini eleştiren Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, “Ülkemiz her bakımdan sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Geçen 14 Mart’tan bu yana sağlık çalışanları açısından iyi yönde değişen bir şey yok. Verilen sözler tutulmamakta ve bizler başka baharları beklemek zorunda bırakılmaktayız. Ücretsiz verilmesi gereken sağlık hizmeti artık verilememektedir. Eğitimde eşitlik nasıl yok edilmişse, sağlıkta da eşitlik ilkesi yok edilmiştir. Paran kadar sağlık, paran kadar eğitim sistemi gelmiştir. Şehir Hastaneleri gerçeği, hastane yerini devlet veriyor, yapacak firmanın alacağı krediye devlet kefil oluyor. 25 yıl yap işlet devret modeli ile verilen hastane modelinden dünya vazgeçmeye başlamışken bizim bu hastanelerdeki ısrarımız anlaşılamazdır. Şehirlerin ulaşım alt yapısı çözüme kavuşturulamamışken şehir dışındaki hastaneye nasıl acil hasta ulaşacak, sormak isteriz” dedi.

Başkan Güner, şehir hastanesinin dezavantajlarına değinerek, “Hasta garantili, anlaşma insanların hasta olması üzerinden yapılan bir anlaşmadır ki kabul edilemez. Bizler koruyucu sağlık hizmetini öncelerken daha çok hasta üzerine kurgulanmış bir sistemin bizi götüreceği yer aşikardır. Bu bir Kamu Özel ortaklığı ise, hasta riskini üstlenecek olan özel olmalıdır” ifadelerini kullandı.