Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ilçe kaymakamlarıyla ve kamu kurum ve kuruluş müdürleriyle ayrı ayrı toplantı yaptı. Yapılan toplantılarda 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik, devletimizin bekasını tehdit eden kalkışma hareketi ve sonrasında yaşananlar ile alınan Olağanüstü Hal Kararı’nın il genelindeki uygulama safhaları görüşüldü.
Vali Yavuz toplantılarda uyarılarda bulunarak yapılacak incelemelerde çok dikkatli ve hassas davranılması gerektiğini ifade ederek “15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine ve devletimizin bütünlüğüne kast etmek isteyenler hain bir kalkışma girişiminde bulunmuştur. Bu olay Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve dik duruşu, milletimizin de ferasetiyle engellenmiştir. Bu olay karşısında milletimiz adeta destan yazmış, bu topraklarda millete ve devletimize operasyon yapılamayacağını göstermiştir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde bu olay milletimizin sayesinde savuşturulmuştur. Allah, bu hainlere geçit vermeyen ve 15 Temmuz’dan bu yana her gece uyumadan demokrasi nöbeti tutan milletimizden razı olsun. Milletimizin bu mücadelesine kamu kurumlarımız da tam destek vermektedir. OHAL kararı gereği kamu kurumlarında çalışan personel üzerinde yapılacak uygulamalarda daha dikkatli davranılması, inceleme yapılırken kul hakkının ve devletin mevcudiyetinin dikkate alınması gerekiyor. Kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlamadan hukuk kuralları çerçevesinde bu mücadeleye en başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız” dedi.
Vali Yavuz, toplantının sonunda kamu kurumlarından her gece yapılan demokrasi nöbetlerine verdikleri desteği sürdürmelerini istedi.