Trabzon’un Arsin ilçesindeki Yeşilyalı Merkez Kuran Kursu 37. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı olarak bir program düzenledi.
Trabzon’da bir otelde düzenlenen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora ve ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, işadamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programdan önce Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ardından da tanıtım videosu izletildi. Programa İstanbul Eyüp Sultan Camii Hocası Metin Kaçar’da misafir edildi.
Yeşilyalı İlme Hizmet Vakıf Başkanı Ahmet Özdemir, programda yaptığı konuşmada, “1979 yılında Arsin Yeşilyalı eski adıyla Falkoz’da altında döşemesi olmayan bir odada 19 talebe ile din eğitimine başladık. O gün ki yetkili isimler, zamanın şartlarına göre elimizden tuttu. O günlerden bugünlere dört tane Arsin Yeşilyalı’da, iki tane İstanbul’da, iki tane Gürcistan’da, bir tane da Elazığ’da kurslarımız var. Şimdi ise İstanbul’da arsası bize verilen Arnavutköy’de 200 kişilik bir kuran kursu açacağız. Kuran kursumuz hem dini bilimlerde hem de fenni ilimlerde her geçen gün adım adım ilerlemektedir. Bu sene yapılan TEOG imtihanlarında kuran kursumuz ilk imtihanda yüzde 94, ikinci imtihanda yüzde 98 başarı sağlamıştır. Dini bilimlerle, fenni ilimler birlikte yürümezse millet olarak bir yere varamayız. Yan yana bu ilimler yürürse ancak insan kamil olur” dedi.