Dersim Gezginler Grubu, Tunceli’nin tarih kokan ilçesi Çemişgezek’e gezi düzenledi. Tunceli ve Elazığ’dan yaklaşık 100 kişinin katıldığı gezide, ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezildi.
Dersim Gezginler Grubu, Çemişgezek’e gezi düzenlendi. Geziye, Tunceli ve Elazığ’dan yaklaşık 100 kişi katıldı. Rehber Kaan Gökalp eşliğinde ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansı bulan katılımcılar, geziden son derece memnun kaldıklarını dile getirdi.
İlçeye gelen misafirleri karşılayan Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, ilçelerinin barış ve kardeşliğin ilçesi olduğunu belirterek, “Barışın, kardeşliğin, insanların bir arada yaşadığı ilçelerden biridir Çemişgezek. Çemişgezek’imizle gurur duyuyoruz. Burası tarih kokan, tarihiyle, doğasıyla, yeşilliğiyle bir arada olan ilçemize gelen insanlarımızı burada misafir etmekten gurur duyacağız” dedi.
Geziye Tunceli’den katılan Mahmut Yüksel, insanların bir arada olmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Tunceli’de canlı bir yaşam tarzı yok. Bu anlamda insanların bir araya gelmesi, bir arada oturması, zaman geçirmesi güzel. Bu tür gezilerin periyodik olarak yapılmasında fayda görüyorum” diye konuştu.
Ozan Yıldırım, “Çemişgezek, tarihiyle, doğasıyla, insanıyla çok güzel bir ilçemiz. Tüm insanları bu güzellikleri görmeye davet ediyorum. Gezimiz güzel geçti. Organize eden arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE KATILIM DAHA YÜKSEKTİ
Dersim Gezginler Grubu kurucusu Malik Kaya ise, yeniden başlayan çatışmalı sürecin doğa ve tarih gezilerini de etkilemeye başladığını belirterek, şunları kaydetti:
“Barış süreci çok faydalı olmuştu. Meyvelerini görmüştük. O süreçte sayı ve ilgi arttı. Çevre il ve ilçelerden herkes gelmeye başladı. Üç sene boyunca katılımcı sayımızı 150’ye kadar çıkardık. Gidilmeyen yerlere, çok önemli yerlere gittik. Tekrar çatışmalı bir sürece girdik. Çatışmalar oluyor ancak biz gezilerimizi devam ettirmek istiyoruz.”