AK Parti Genel Merkezince başlatılan kardeşlik köprüsü projesi ile Samsun İlkadım Belediyesinden, Tunceli’nin Pertek ilçesine kardeşlik köprüsü kuruldu.
Kardeş şehir uygulaması kapsamında Samsun’dan Tunceli’ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl yönetimi ve bazı iş adamlarından oluşan 25 kişilik heyet, Tunceli Pertek’te yer alan tarihi ve kültürel yerleri gezip bir dizi ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, AK Parti Tunceli Pertek İlçe Başkanı Hamit Sağlıyan, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, AK Parti Tunceli Çemişgezek İlçe Başkanı İbrahim Enes Somyürek ve Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy’un da yer aldığı heyet, Elazığ Harput Kalesi’ni gezdikten sonra önemli zatların kabirlerini de ziyaret etti.
KARDEŞLİK MESAJI VERİLDİ
Yıllarca doğu batı ayrımı yapıldığını ve bu ayrım ile kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerin olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yıllarca bu kardeşliği baltalamak isteyen, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler var. Bize düşen görev ise bu kardeşliğimizi perçinleştirmek ve birleştirmektir. Bunun yolu da birlik beraberlik ve aynı oluşumlardan geçmektedir. Kardeşliğin anlamlı kılınması için de gönülden gönüle köprüler kurulması lazım. Biz inşallah bu köprünün bir ayağını Pertek’e bir ayağını İlkadım’a attığımız zaman Pertek ve İlkadım ilçemizin insanlarının kardeşliğinin ebedi olmasını sağlayacak güzel hizmetlere adım atacağız" dedi.