Ama sormak istediğim birkaç soru olacak. İtfaiyede meydana gelen olayın 2 şekli var. Birincisi Daire Başkanından habersiz yapılması, ki bu söz konusu bile olamaz, oradaydı çünkü. İkincisi stilist bir dönem itfaiye eri olması ve buna istinaden yaptırması. Bu seçenek daha ağır basıyor. Yani diğer türlü komplo teorileri bizim insanımıza yakışmaz.
**********
Hocamın affına sığınarak bunu yazıyorum. Konya Selçuklu Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan aslen Kahramanmaraşlı Cem Karakız, sol kulvardan bastırarak sıcak gündemin içinde olmaya çalışıyor. Sümbüllü kavşağındaki 6 hilalin birleştiği zaman siyon yıldızı olduğu konusundaki ısrarı. Hocamın yapmak istediği şey belki doğrudur. Yaptığı araştırmaya saygı duyuyorum. Ama toplumlar birbirlerinin yaptığı eserlerden etkilenir. Ama sadece etkilenir. Sayfalarca açıklama yapması kendisinin doğru olduğunu, açıklamama yapmaması da  Büyükşehir’in yanlış olduğu anlamın gelmez. Hele ki bu açıklamaları seçim öncesi yapması da ayrı bir kafa  karışıklığı 
*********
Bakın İstanbul Ankara’ya göre biz daha küçük bir şehiriz. Ama son günlerde yaşanan olay nasıl büyüdü. Bazı sosyal medya hesapları bazı TV’ler, büyük gazeteler filan baya baya olayı yazdı. Burada asıl önemli nokta, sorumluların derhal görevden alınmasıydı ve Erkoç gerekeni yaptı.
************
Tamam siyasetin sıcak olduğunu biliyorduk ta Kahramanmaraş’a gelince alev topuna döndü. Gelin bazı konular için geçmişe gidelim. Bu memlekette yaşayan birisi olarak 2014 öncesi diyebilirim ki tam bir felaketti. Hizmet manasında bir felaketti. Eski kral öldü yaşasın yeni kral dediğim için yazmıyorum bunu, gerçek manada felaketti. Kaldırım harici önemli birkaç proje yapılıyordu. Sonrası yine yoktu… 
***********
Şimdi yaptığı hizmetler için sayın Erkoç’u övecek değilim. Şuraya da tam şuraya bir parantez açayım, biz birilerinin yaptığı şeyleri överken para için değil şehrin menfaatini gözetiriz. Birileri para alarak yazıyorsa o onun karaktersizliğidir. Herkesi herkes ile bir tutana da sözümüz yok. Devam edelim…. 
************
Şehrin kaderinin bu olmaması gerek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elindin iki kere birincilik ödülü alan, 15 Temmuz’da İstanbul’da reisi yalnız bırakmayan bir belediye başkanı hizmetinin ilk yıllarında kurmay krizi yaşadı. Nasıl mı? İlk yıllarında daire başkanları, birim müdürleri, ayrı baş çekti. Nedeyse sessiz bir savaş yürütüldü. Savaşı yenen Erkoç, son 2 yılda neleri yaptı herkes gördü. Yani 4 yıl önce hizmetlerin hepsi yapılsa, biz şu anda yeni dev projeleri konuşuyor olurduk
***********
Sayın Erkoç, hizmet yarışında ilkeli projeler yaparak bunu kazandı. Köşemin başında yazdığım cümleyi burada açmak istiyorum. Belediyede ki görev dağılımını yani Erkoç, vizyon üretecek, şehrül eminliğini yapacak, belediye de ise Genel Sekreter ve Genel Sekter Yardımcıları da bürokrasiyi yürütecekti. Şimdi kim kimin ayağına sıktı? Yani Sayın Erkoç, kurum içinde uğraşarak enerjisini mi kaybetsin!! Yoksa halkı için vatandaşı için birşeyler mi üretsin !! seçim üzeri olmaması gereken ne varsa oluyor. Bir el sanki yerel siyaseti dizayn ediyor. Herkesin çok ama çok dikkatli olması gerek. 
************
Kahramanmaraş çok önemli bir şehir, buradan başlayan bir kıvılcım ile geçmişte neler oldu hepimiz biliyoruz. Siyasete, şehrin değerlerine sahip çıkmamız gerek. Kimse şunu inkar edemez: hizmet görüyoruz. Yeterli mi değil? Zaten Sayın Erkoç’ta şehir için hizmetin yetersiz olduğunu söylüyor. Hizmetin yetersiz olması sayın Erkoç’un hizmet yapmadığından değil, böyle hizmetin daha önce şehirde olmadığından dolayı görünmüyor. Saten Sayın Erkoç, elinden gelen ne ise onu da yapacağını söylüyor. Atalarımızın bir lafı vardır: ‘Hızlı Giden Ata Kırbaç Vurulmaz’ zaten hizmet yapılıyor, kim kimle bir olup siyaseti dizayn etmeye çalışıyor?
***********
Son olarak şunu söylemek isterim ayrılıkta azap vardır. Yani birilerinin arkasından iş çevirerek, onu dedikodu kazanına atarak, ona itibar suikastı yaparak bir yere gelinmez. Türkiye 90’ların Türkiye si değil. Siyasette 90’ların siyaseti değil. Artık siyaset, 1994 yılında parası olmayan bir belediyeyi Dünya klasmanına sokan, merkezi hükümetten kaynak almadan İstanbul’u mega şehir yapan Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği ve siyaseti gerçeği var.
 Ortada böyle bir gerçek varken, yaptığı iki hizmet ile Türkiye birincisi olan ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan, 15 Temmuz Millet Bahçesi yaparak Türkiye’de millet bahçelerinin mimarı olan bir belediye başkanına sahipken onu neden böyle olayların içine atarız, akıl işi değil. Bana kızanların olduğunu biliyorum, ama fotoğrafa geniş bakanlarda benim gibi düşünüyordur. Biz kişi ile değil yaptığı iş ile ilgileniriz…. Kalın sağlıcakla……