Türkoğlu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı, Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen 17 resim sanatçısının katılımıyla başladı.

Kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmanın yanında bunların desteklenerek geliştirilmesine de özel bir önem veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hayata geçirdiği sanatsal faaliyetlerle ilçe halkıyla sanatı bir bütün haline getiriyor. Güçlü, dayanışma içinde ve kültürel faaliyetlere ilgisi yüksek olan bir toplumu hedefleyerek tüm uygulamalarını bu yapıyı oluşturacak biçimde ilçe halkıyla işbirliği içinde çalışmalarını yürüten Başkan Okumuş, geçtiğimiz yıl ilkini yaptığı Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın ikincisine start verdi. Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve ülkemizin birçok şehrinden toplamda 17 resim sanatçısının katılımı ile geçtiğimiz gün başlayan Türkoğlu Belediyesi 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı’na ilgi oldukça yoğun oldu.

“RESİMLER AVASIM FESTİVALİNDE SERGİLENECEK”

Çalıştaya katılan 17 resim sanatçısı, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini, Türkoğlu ilçesi Derviş Paşa Parkında doğal ortamda halkla iç içe gördükleri güzellikleri tuvallere yansıttı. Ayrıca çalıştay boyunca yapılan sanat eserleri 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nde vatandaşlara sergi olarak açılacak.

2. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI FOTOĞRAFLARI

“SANATA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

Sanata ve sanatçıya önem verdiği hayata geçirdiği projelerle ispatlanan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Her zaman için sanatta öncü olmaya devam edeceğiz” dedi. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Okumuş, “Buraya çeşitli ülkelerden ve illerden gelen resim sanatçıları ilimizin ve ilçemizin tarihi yerlerini resimleyerek hem sanatı hem de tarihimizi vurgulamışlardır. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere tüm içtenliğimizle destek veriyoruz, bundan sonrada devam edecektir. Kültür ve sanata ilgi duymak herkes için önemli, artık uygar ve medeni bir insanın nefes almak kadar ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Tüm çalışma yapacak olan sanatçılara başarılar ve kolaylıklar diliyorum. TOKİ mevkindeki Derviş Paşa Parkında sürdürülen Sanat Çalıştayı halka açık olup, tüm sanatsever vatandaşlarımız davetlidir” şeklinde konuştu.