Kahramanmaraş'ta bir dernek alkol, kumar ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulan 6 kişiyi umreye gönderdi.

Türkoğlu Alkol, Kumar ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, alkol, kumar ve uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek için özel bir ekip oluşturdu. İlçe genelindeki çalışmalarını yaklaşık bir yıldır sürdüren ve 4 kişiden oluşan ekip, kötü alışkanlıklardan kurtulmak isteyenleri tespit ediyor. Daha sonra bu kişilerle iletişim kurularak derneğin düzenlediği eğitimlere katılımları sağlanıyor. Sorunları ileri düzeyde olduğu belirlenenler ise hastanede tedavi imkanı buluyor.

Dernek Başkanı Derviş Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlı kişilerin sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini belirtti.

Gençlerin ayakta kalması ve huzurlu bir aile ortamının sağlanmasını amaçladıklarını dile getiren Türk, "Tedavisi tamamlanan bağımlı 6 kişiyi dernek olarak umreye gönderdik. Derneğimize üye iş adamı, avukat ve sağlık görevlilerinden oluşan ekibimiz özveriyle çalışıyor. Ayrıca tedavisi tamamlananlar ise iş adamlarımızın desteğiyle işe yerleştiriliyor. İnşallah 2014'ün ilk ayında bir arkadaşımızı daha umreye yolcu edeceğiz" dedi.

Son bir yılda yaklaşık 100 bağımlıya ulaştıklarını aktaran Türk, görüşme yaptıkları kişilerden 38'inin de kötü alışkanlığı bıraktığını söyledi.