Türkoğlu ilçesinde, ayakları ve bir kolunu kullanamadığı için eğitime ara vermek zorunda kalan 11 yaşındaki Ali Kelepir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından hediye edilen akülü arabayı teslim aldı.

Vali Şükrü Kocatepe, Kaymakam Serdar Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, ilçeye bağlı Uzunsöğüt köyünde yaşayan Kelepir'i evinde ziyaret etti.

Bakan Avcı tarafından gönderilen akülü arabayı Kelepir'e teslim eden Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ali kardeşimiz kendisine gönderilen sandalyenin de yardımıyla bundan sonraki hayatını daha rahat sürdürebilecek" dedi.

Kocatepe, ateşli hastalık nedeniyle henüz bir aylıkken rahatsızlanan Kelepir'in eğitimine devam etmesini istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü "Evde Eğitim" programından kent genelinde 38 öğrencinin istifade ettiğini hatırlatan Kocatepe, "Programdan ülke genelinde yaklaşık ise yaklaşık 2 bin civarında çocuğumuz faydalanıyor. Onlar için gerek sınıf gerekse branş öğretmenlerimiz evlerine kadar giderek gereken tüm eğitimi veriyor. Eğer Ali kardeşimiz isterse bu imkandan faydalanabilecek. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor" diye konuştu.

Anne Emine Kelepir de çocuğu okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Engelli Ali ise öğretmen olmak istediğini vurgulayarak, "Bu girişim sayesinde hedefime daha kolay ulaşacağımı düşünüyorum. Akülü arabayı gönderen Milli Bakanı Nabi Avcı'ya ve Vali Kocatepe'ye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.