Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Belediyesi, beldedeki Ergenekon Caddesi'nin ismini "Adeviyye" olarak değiştirdi.

Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Adeviyye ve Rabia" ismi Türkiye'de park, cadde, sokak, meydan ve mekanlara verilmeye devam ediyor.

Şekeroba Belediyesi de Mısır'da darbe karşıtı direnişin merkezi haline gelen Rabiatül Adeviyye Meydanı'nından esinlenerek beldedeki Ergenekon Caddesi'nin adının "Adeviyye" olmasına karar verdi.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı ülkelerde haksız yere Müslüman kanı aktığını belirtti.

Mısır'da seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mursi ve hükümetin darbeyle indirilerek yerine diktatör bir rejim yönetimi getirildiğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Yaşanan olaylara başta Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız tepkisini göstermiş ve kardeşlerimizin hakkını aramıştır. Bizlerde bu duruma kayıtsız kalamazdık. Belediye olarak 'ne yapabiliriz' diye düşündük ve beldemizdeki Ergenekon olan caddenin ismini 'Adeviyye' olarak değiştirdik."

Mısır halkının darbecilere karşı gösterdiği direnişin simgesi olan 'Adevviye' ismini yaşatmak istediklerini dile getiren Güneş, Ergenekon olan caddenin adının sürekli darbeyle anıldığını bu anlamda yaptıkları değişikliğin "iyi bir tesadüf" olduğunu kaydetti.