AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "İnsanlık tarihi boyunca bu ülkede kim ki kendi ülkesini geliştirmek ve güçlendirmek istedi, o kişilere karşı entrikalar yapıldı" dedi.

Güvenç, partisinin Türkoğlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Kılılı, Yeşilyöre, Beyoğlu ve Şekeroba beldelerinde seçim bürosu açılış törenlerine katıldı.

Şekeroba beldesi seçim bürosunun açılış töreninde konuşan Güvenç, 11 yıllık iktidarları boyunca eğitimden sağlığa her alanda büyük yatırımlar ve büyük atılımlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Merhum Başbakan Menderes'in "Yeter söz milletin" sözüyle ülkeyi zenginleştirmek istediğini belirten Güvenç, şunları söyledi:

"Menderes, büyük hamleler başlattı. Köylerden şehirlere yollar yaptı sanayiyi güçlendirdi. Devleti milletin değerleriyle buluşturmaya çalıştı ve ona ihtilal yaptılar, yaptıklarını hayatıyla ödettiler. Daha sonra rahmetli Erbakan geldi, oda büyük gayretler sarf etti, ülkeyi güçlendirmek için her türlü faaliyeti gösterdi. Arkasından 80 darbesi yaptılar. Rahmetli Özal geldi 'Halka hizmet hakka hizmettir' dedi. Anadolu kaplanları dedi. Anadolu insanını zenginleştirmek ve anadolu insanını, devleti kendi ruh kökleriyle buluşturmak için çok büyük faaliyetler yaptı. Onu da Çankaya Köşkü'nde zehirlediler ve Ankara sokaklarında ölmesi için gezdirip daha sonra ölüsünü Hacettepe Üniversitesi'ne teslim ettiler. İnsanlık tarihi boyunca bu ülkede kim ki kendi ülkesini geliştirmek ve güçlendirmek istedi, o kişilere karşı entrikalar yapıldı."

Son olarak AK Parti hükumeti üzerinde çeşitli entrikalar uygulanmaya çalışıldığını öne süren Güvenç, Başbakan Erdoğan'ın okuduğu şiir yüzünden ilk seçime bile giremediğini, ancak milletin duası ve Allah'ın yardımıyla her türlü engeli bir bir aştığını ifade etti.

Gezi Parki odaklı olaylarda Başbakan Erdoğan'ın yurt dışında olduğu ve Bülent Arınç'ın vekalet ettiği dönemde eylemcilerin Arınç ile yaptığı görüşmeyi aktaran Güvenç, "Gezi parkı eylemcileri temsilcileri geldi bir görüşme yaptılar. Daha sonra televizyon kanallarına çıkıp bir demeçle taleplerini sıraladılar ne dediler hafızalarınızı yenileyin. 'Kanal İstanbul, üçüncü hava limanı ve üçüncü köprü yapılmasın, nükleer santrallere son verilsin' dediler . Çünkü bu hizmetler ülkenin ekonomisini büyütecek, ülkeyi güçlendirecekti. 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkan gayri safi milli hasılayı 25 bin dolara çıkaracak projelerdi. Bunların amacı Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında kesilen ağaçlar değildi. Çünkü onlarda biliyordu ki AK Parti Türkiye'de 4.5 milyon ağaç dikmişti.  Onların amacı ekonomi büyütecek ülkenin can damarı olan projelere yok demekti" ifadelerini kullandı.

Güvenç, Kuzey Irak petrolleriyle ilgili başlatılan çalışmalara da değinerek, Türkiye, Bağdat ve Kuzey Irak arasında yapılan anlaşma sonucu Halk Bank'a açılan hesaba Amerika'nın karşı çıktığını, hesabın Amerika Federal Bankası'nda açılması için de Türkiye'de 17 Aralık operasyonunu ve peşinden 25 Aralık operasyonu başlatıldığını öne sürdü.

Güvenç, "Asıl amaçları Türkiye'yi diz çöktürmek ve Tayyip Erdoğan'ı yemekti. Ama Tayyip Erdoğan'ı, Menderes ve Özal'ı yedikleri gibi yedirtmeyeceğiz" dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş da hizmet için yola çıktıklarını, hedeflerinin Türkiye'de ilçeler içinde en çok oyu alarak rekor kırmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.