Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Kaymakamlık, iftar saatinde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtıyor.

Ramazanda iftar vaktini sıcak yemek dağıtarak geçiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanları, hazırlanan iftariyelikleri ezan saatine yetiştirmenin telaşını yaşıyor. 

Her akşam iftar vaktine yakın ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısını çalarak ailelere sıcak yemek yetiştirmeye çalışan SYDV'nin 9 kişilik personeli, titiz bir çalışmayla tespit edilen ailelere ramazan boyunca hizmet verecek.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan iftarlık yemek dağıtımının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

 Amaçlarının mübarek ramazan ayının manevi ortamında vatandaşlara devletin desteğini somut olarak göstermek olduğunu belirten Akkoyun, şöyle konuştu:

"İftar çadırına gelemeyen özellikle sağlık problemi olan, çocuklu, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç durumdaki vatandaşları düşünerek böyle bir proje hazırladık. SYDV'ye kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelerimizden yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza öncelik sağlamak koşuluyla iftar vaktinde sıcak yemek sunulmak üzere hazırlamış olduğumuz projemiz şu anda sorunsuz devam ediyor. Ramazan ayının ortalarındayız bugüne kadar arkadaşlarımız büyük bir gayret ve özveriyle işlerini yaptılar. Bundan sonrada yapmaya devam edecekler."

SYDV çalışanlarından Mustafa Bozdoğan ise yardımlaşma ve dayanışmanın zirvede olduğu bu ayda ihtiyaç sahibi insanlara yardım götürmekle görevlendirildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ellerini tuttuğumuz insanların gözlerindeki o ışık, bizlere daha da enerji veriyor. Yüzlerindeki tebessüm en büyük mutluluğumuz" dedi.

Tek sıkıntılarının aileleriyle iftar yapamamak olduğunu aktaran Şendil Güler Nalçakan da, "İhtiyaç sahibi insanlara iftarlıklarını yetiştirmenin sevincini yaşıyoruz. Tek beklentimiz bol bol dua almak" diye konuştu. 

Ramazanın ilk gününden beri her akşam evine sıcak yemek geldiğini anlatan Bayram Yoğun da verilen hizmetten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.