Türkoğlu Belediyesi'nin ilk kadın meclis üyesi Hatice Bağcı, belediye tarihindeki ilk kadın belediye başkan vekili oldu.

Yerel seçimlerde AK Parti'den belediye meclis üyesi seçilen Bağcı, ilçedeki ilk kadın belediye başkan vekili olmanın gururunu yaşıyor.

Asıl mesleği eczacılık olan Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti gibi güçlü bir partiden belediye meclis üyesi olarak ilçeye hizmet etmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Seçildiği günden buyana kadınların sıkıntılarını, şikayet, istek ve önerilerini can kulağıyla dinlediğini belirten Bağcı, onları belediye meclisinde hakkıyla temsil etmek için çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Seçilmiş ilk kadın olmanın getirmiş olduğu sorumlulukları taşımak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Türkoğlu kadınlarını daha aktif, sosyal, bilinçli ve eğitimli olmasını istiyorum. Bu bağlamda sadece belediyede değil, kaymakamlık tarafından kurulan 'Kadın Akademisi' ile beraber yaptığımız çalışmalar kapsamında köylerimizi gezerek girişimci ve ihtiyaç sahibi kadınlarımızı tespit edip ediyor onlara kaynak oluşturuyoruz."

Cumhuriyet tarihinde en fazla kadın vekilin AK Parti iktidarı sonrasında seçilerek meclise girdiğini aktaran Bağcı, partilerinin kadının sadece siyasette değil, her alanda aktif bir şekilde çalışmasını desteklediğini dile getirerek, kendisine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Osman Okumuş'a teşekkür etti.