Türkoğlu ilçesinde etkili olan dolu ve fırtına, tarım arazilerine zarar verdi.

Türkoğlu Ziraat Odası yetkilileri, şiddetli rüzgar ve dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde incelemede bulundu.

Ziraat mühendisi Adem Karayılan, ilçede yaklaşık 2 bin 800 dönüm arazinin zarar gördüğünü, aynı zamanda iki büyükbaş hayvanın telef olduğunu belirlediklerini bildirdi.

Dolu ve fırtınanın özellikle ayçiçeği, pamuk, mısır ve soya ekili arazilerde zarara neden olduğunu ifade eden Karayılan, "Mısırlarda yaklaşık yüzde 60, pamuk ve ayçiçeğinde yüzde 70 zarar görünüyor. Çiftçimizin biraz gayret göstermesi sonucu mısırlar belki kendisini kurtarabilir ancak pamuk ve ayçiçeği üreticilerimizin birçoğunun tarlasını bozup tekrar ekim yapması gerekiyor."

Ayçiçeği üreticisi Fahri Küsmüş ise aniden bastıran dolu ve fırtına ile ne yapacaklarını şaşırdıklarını, 6 dakika içerisinde yaklaşık 800 dönümlük ayçiçeği tarlasındaki ürünlerinin neredeyse yok olduğunu söyledi.

Fırtına nedeniyle elektrik direğinin devrilmesi sonucu hayvanlarının elektrik akımına kapıldığını anlatan Mahmut Sami Arıcı da ineklerinden ikisinin telef olduğunu belirterek, "Çobanlarımızın bu durumdan zarar görmemesi bizim için sevindirici oldu" dedi.

Salman Karakozak da tarlasında çapa yapmaya hazırlandıklarını ancak fırtına sonrası çapayı gerektirecek ürünlerinin kalmadığını aktardı.