Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde lise öğrencileri düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle ilçede yaşayan 80 Suriyeli aileye destek veriyor.

Ülkelerinde devam eden iç savaş nedeniyle çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüz binlerce Suriyeli, yaşadıkları toprakları terk ederek Türkiye'nin de aralarında bulunduğu komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, yapılan yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor. Yaşanan bu drama duyarsız kalmayan vatandaşlar da başta gıda ve giyim olmak üzere ailelerin her türlü ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunuyor.

Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de ilçede kiraladıkları evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere sahip çıktı.

Hayırsever vatandaşlar ve okul idaresinin de desteğini alan öğrenciler, evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri okul bahçesinde düzenledikleri kermeste satarak elde ettikleri gelirle başta gıda maddesi olmak üzere aldıkları çeşitli malzemeleri, kapı kapı dolaşarak ilçede yaşayan Suriyelilere ulaştırıyor.

- Her hafta bir sınıf üstleniyor

Okul müdürü Mehmet Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyelilerin, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Kimilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Yüksel, öğrencilerin de gerçekleştirdikleri çalışma ile Suriyelilere yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Bu kapsamda öğrencilerin düzenlediği kermeslerin 13'üncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:

"Öğrenciler bana gelerek 'bu insanlara nasıl yardımcı olabiliriz' diye sordular. Yaptığımız istişare sonucunda kermes düzenlenebileceği konusunda görüş birliğine vardık. Bunun üzerine öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz, her hafta bir sınıf olmak üzere kermes düzenleyerek bir miktar gelir elde ediyorlar. Bununla da başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç malzemesi alarak, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere öğrencilerle ulaştırıyoruz."

Öğrencilerden Leyla Süt de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyelilere herkesin destek olması gerektiğini söyledi. Düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle bu ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Süt, "Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara destek olmak ve dertlerini paylaşmak" diye konuştu.

Suriyeli Reyyan Zeytun ise İmam Hatip Lisesinde misafir öğrenci olduğu için böyle bir projede yer aldığını belirterek, yardımlardan dolayı Türk halkına teşekkür etti.