Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıda şehit olan jandarma astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun ailesine, şehadet belgesi verildi.

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşoğlu, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Adıgüzel'den oluşan heyet, şehidin Akçalı Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Şehidin babası Duran, annesi Hatice ve eşi Elif Kozanoğlu ile bir süre sohbet eden heyet, ailenin sıkıntılarını dinledi.

Kaymakam Kartal, şehit Kozanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileyerek, şehadet belgesini aileye verdi.

Her zaman devletin temsilcisi olarak şehit ailesinin emrinde olduğunu ifade eden Kartal, şehit yakınlarının kendilerine emanet olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz nasıl ki vatan uğruna canlarını feda etmişlerse bizler de onların emanetleri için elimizden geleni yapacağız. Tabi bizim yapacağımız maddi ve manevi katkılar bir evladın yerini asla alamaz ama millet olarak acıların ve sevinçlerin paylaşıldıkça önemsendiğini düşünüyoruz" dedi.

Şehidin annesi Hatice Kozanoğlu da "Bu anı aylar evvel rüyamda görmüştüm" diyerek fenalık geçirdi. Anne Kozanoğlu'nu komutan eşleri teselli etti.

Ulukışla ilçesinde, 20 Mart'ta, rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki teröristler, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir sürücü de hayatını kaybetmişti.